"gosti ponašanjem narušavaju doživljaj bisera"

Stari grad u Budvi se pretvara u nekontrolisanu deponiju

"Više milenijumski grad Butua je odolijevao vjekovima pred osvajačima, a sad je poklekao pred nekontrolisanom bukom, smećem i nevaspitanjem"

17213 pregleda 31 komentar(a)
Foto: MZ Stari grad
Foto: MZ Stari grad

Iz noći u noć se ponavlja ista slika godinama u nazad. Da li možemo da povratimo stari sjaj Budve? Starograđani i privrednici su nemoćni pred nevaspitanjem pojedinih gostiju koji svojim ponašanjem narušavaju doživljaj našeg bisera.

To su naveli iz Mjesne zajednice Stari grad.

"Apelujemo na sve ugostitelje i hotelijere da pravilno odlažu svoje smeće. Kako da vratimo kulturu i mediteranski šarm? Čini se da je jedini način da se pođe od svoje kapije i svoje kuće i da se svi tako ponašamo i dajemo primjer drugima. Više milenijumski grad Butua je odolijevao vjekovima pred osvajačima, a sad je poklekao pred nekontrolisanom bukom, smećem i nevaspitanjem. Da li smo svi krivi za ovakvo stanje u našem gradu. Do nas je", navode iz Mjesne zajednice.

Iz Komunalnog preduzeća su ranije "Vijestima" kazali da se svakodnevno 170 tona smeća odvozi iz grada, kontejneri prazne i po pet puta dnevno, ali i apelovali na pojedince da odlažu smeće na mjestima za koje je to predviđeno.