Helikopteri Vojske se uključili u gašenje požara u Baru

Zamjenik komandira barske Službe zaštite i spašavanja Aco Vulević saopštio je za Bar info da je situacija u vezi sa požarom koji je juče poslijepodne zahvatio lokalitet kod Crvene plaže „malo relaksiranija“

40929 pregleda 26 komentar(a)
Foto: Jelena Jovanović
Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 11.08.2022. 12:52h

I dalje bukte požari na više lokaliteta u opštini Bar.

U gašenju požara uključili su se i helikopteri Vojske Crne Gore.

Vatrogasci su od juče na terenu, a prema informacijama koje su "Vijesti dobile", uspjeli su da odbrane domaćinstva.

Borba sa vatrenom stihijom i dalje traje, a drumski saobraćaj je otežan.

Zamjenik komandira barske Službe zaštite i spašavanja Aco Vulević kazao je za Boje jutra na Televiziji Vijesti da su prilikom gašenja požara lakše povrijeđeni jedan vatrogasac i mještanin.

"Zahvaljujući brzom djelovanjem i solidarnošću u gašenju požara učestvovalo je više od 100 vatrogasaca sa 47 vozila. Jutros je situacija mnogo bolja nego sinoć, požar je stavljen pod kontrolu osim onog dijela koji traži intervenciju i gašenje iz vazduha", rekao je Vulević.

Vulević je ranije za Bar info saopštio da je situacija u vezi sa požarom koji je juče poslijepodne zahvatio lokalitet kod Crvene plaže „malo relaksiranija“.

„Uradili smo dobar posao za sada. Napuštanja terena nema dok se ne ‘zaokruži’ cijela priča. Požar i dalje bukti, ali je pod našom ozbiljnom kontrolom. Nadgledamo, svo ljudstvo je na terenu, nema opuštanja ni za tren. Jedan krak stihije koji se proširio na visoku zonu moći ćemo da ugasimo isključivo uz pomoć helikoptera koje očekujemo u ranim jutarnjim satima. Do tada će sva raspoloživa mehanizacija biti uključena, a ljudstvo budno pratiti i djelovati“, poručio je Vulević, prenosi Bar info.

Bonus video: