U bolnicu u Risnu najavljeno ulaganje od preko 2,5 miliona eura

Direktor risanske bolnice, Vlado Popović poručio je da će uslovi koji se stvaraju i kreiraju najnovijim ulaganjima učiniti da Crna Gora bude itekako vidljiva na mapi ozbiljnih turističkih destinacija gdje će se zdravstveni turizam posebno valorizovati

8467 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Gov.me/Bojana Ćupić
Foto: Gov.me/Bojana Ćupić

U rekonstrukciju, adaptaciju i nabavku neophodne opreme u specijalnu bolnicu ''Vaso Ćuković'' u Risnu biće uloženo preko 2,5 miliona eura, saopšteno je nakon sastanka premijera Dritana Abazovića i ministra zdravlja Dragoslava Šćekića sa menadžmentom i osobljem ove ustanove.

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, radovi će početi po završetku turističke sezone, a premijer i ministar su nakon obilaska bolnice obećali nastavak ulaganja u sve segmente zdravstvenog sistema.

"Zdravstveni sistem i njegova obnova, poboljšanje i unapređenje, ostaje glavni prioritet 43. Vlade Crne Gore", rekao je Abazović.

On je, kako se navodi u saopštenju, izrazio zahvalnost zaposlenima u sistemu zdravstva posebno naglašavajući učinak risanske bolnice koja je, kako je kazao "udvostručila kako broj operativnih zahvata, tako i ambulantnih pregleda, što zdravstvenu uslugu čini dostupnijom kako našim građanima tako i brojnim turistima koji borave u našoj zemlji".

Šćekić je, kako se navodi u saopštenju, izrazio poštovanje prema menadžmentu risanske bolnice i svim zaposlenim na čelu sa doktorom Vladom Popovićem.

Dritan Abazović
foto: Gov.me/Bojana Ćupić

Šćekić je objasnio i na koji način će biti uložena opredijeljena sredstva.

"1,4 miliona eura biće uloženo u rekonstrukciju, pola miliona u neophodnu opremu, dok će oko 250.000 eura biti iskorišćeno za rekonstrukciju saobraćajnice, prilaznog puta i parkinga ustanove. Podsjećam i da je na predlog premijera Abazovića za bolnicu u Risnu opredijeljeno oko 350.000 eura koje su građani prikupili za borbu protiv Covida. Od tih sredstava bolnica će nabaviti novi RTG aparat, kao i reanomobil, neophodan za transport pacijenata", rekao je Šćekić.

On je kazao da je bolnica u Risnu bila, da je sada, ali i da će biti brend crnogorskog zdravstvenog sistema te da će nadležni učiniti sve da poboljšaju uslove za rad zaposlenih, ali i kroz rješavanje stambenih pitanja podrže njihov ostanak u ustanovi o čijem se kvalitetu rada i renomeu zna mnogo šire od granica naše zemlje, ali i regiona.

Dritan Abazović
foto: Gov.me/Bojana Ćupić

Direktor risanske bolnice, Vlado Popović poručio je da će uslovi koji se stvaraju i kreiraju najnovijim ulaganjima učiniti da Crna Gora bude itekako vidljiva na mapi ozbiljnih turističkih destinacija gdje će se zdravstveni turizam posebno valorizovati.

"Tokom susreta predsjednika Vlade, ministra i direktora bolnice sa saradnicima bilo je riječi i o nerealnim koeficijentima prilikom obračuna zarada menadžemntu zdravstvenih ustanova te diskriminaciji kada je u pitanju obračun plata nemedicinskom kadru", saopšteno je iz Vlade.

Bonus video: