Sopran Marija Nešić u Luštici Bay: muzika kojom se udvaralo

Prava poslastica za ljubitelje čuvenih kompozicija italijanske muzike biće koncert poznate operske pjevačice, soprana Marije Nešić, u utorak, 16. avgusta u 21 čas u Amfiteatru u marini Luštica Bay. Njen koncert će predstaviti duh Italije, napolitanske note, muziku kojom se udvaralo i remek djela klasičnog repertoara.

21045 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Marija Nešić
Foto: Marija Nešić

Publika će moći da uživa u posebnom izvođenju popularnih italijanskih nota ”O sole mio”, ”Granada”, ”Chitarra romana”, uz djela čuvenih italijanskih kompozitora Đakoma Pučinija i Nina Rote, i mnoge druge.

Publika će na koncertu imati priliku da, pored nevjerovatne energije i bogatog soprana Marije Nešić, uživa u muzici petočlanog orkestra, koga čine pijanista Milivoje Veljić, harmonikaš Nenad Ljubenović, gitarista Zoran Anić, perkusionista Dmitrij Ivanilov, basista Stevan Kovačević. Uz ovaj muzički sastav Marija nastupa na mnogim koncertima i festivalima među kojima treba pomenuti koncert “Passione” u Beogradu, ”Istorija jedne ljubavi” (Historia de un Amor) u Zrenjaninu, Good Food & Wine Festivalu u Beogradu…

Noseća tema ljubavi, inspiracija i vezivna nit muzičkog stvaralaštva Italije podstakla je Mariju Nešić da svojim jedinstvenim glasovnim izrazom pruži novu dimenziju uživanja u vanvremenskim tekstovima i harmonijama predivnih napolitanskih pjesama koje se nalaze u njenom repertoaru.

Marija Nešić
foto: Marija Nešić

Marija Nešić pohađala je paralelno i klasičnu i muzičku školu. Diplomirala je na pravnom fakultetu i godinama radila posao u struci ali ljubav prema muzici nikada nije zamrla. „Prije šest godina na jednoj kafe-pauzi otišla sam na audiciju u Narodno pozorište, primljena sam i sve ostalo je istorija“ izjavila je umjetnica pred početak jednog od koncerta. Repertoarom i izvođenjem Marija je stekla reputaciju umjetnice čiji su koncerti zdravica životu zbog čega publika uživa u njenim izvođenjima.

Sve događaje u Luštici Bay možete pogledati OVDJE