mitropolit crnogorsko-primorski služio u cetinjskom manastiru

Joanikije: Danas ne priliči da u Crnoj Gori govorimo mnogo riječi

"Cetinje je u velikoj žalosti, velikoj tuzi, bolu, patnji i nesreći zbog tragedije koja se dogodila. Izginula su djeca, izginuli su nevini ljudi"

20880 pregleda 33 komentar(a)
Foto: Mitropolija.com
Foto: Mitropolija.com

Mitropolit crnogorsko-primorski služio je danas liturgiju u Cetinjskom manastiru, a govoreći o tragediji na Cetinju, kazao je "da danas ne priliči da u Crnoj Gori govorimo mnogo riječi".

"Cetinje je u velikoj žalosti, velikoj tuzi, bolu, patnji i nesreći zbog tragedije koja se dogodila. Izginula su djeca, izginuli su nevini ljudi. Samo možemo da zavapimo Gospodu Bogu da izlije svoju milost na ovaj grad, a posebno na ožalošćene porodice", rekao je Joanikije.

On je pozvao vjernike "da se pomole Bogu da On da snage onima koji su izgubili svoje najdraže da izdrže bol dostojanstveno".

"I da Gospod da brzo utjehu. A onima koji su izginuli u ovoj nesreći, ovoj tragediji neka Gospod da oproštaj grehova i Carstvo nebesko. I neka Gospod da da mislimo o dobru, da mislimo dobro jedni drugima, da želimo dobro jedni drugima, da idemo ka dobru, da se oslobađamo od svega onoga što je loše. Ovo je strašna opomena za svakoga čovjeka, za svakoga ko čuje kakva se tragedija dogodila – da se čovjek zamisli gdje je i šta je. Bog da izlije svoju milost na ovaj grad i na one koju su ožalošćeni, a pokoj dušama onih koji su preminuli", rekao je Joanikije.