ispunjeni zahtjevi

Abazović: Riješen problem prosvjetara u Budvi, ključevi za profesore u narednim sedmicama

Postignut je dogovor da prosvjetari podstanari zaključe predugovore za kupovinu stanova po cijeni od 650 eura po kvadratu i da im se omogući useljenje

30144 pregleda 58 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Problem prosvjetnih radnika u Budvi je riješen, a ključevi za profesore će biti u narednim sedmicama, saopšteno je iz Vlade.

Danas je u Kabinetu predsjednika Vlade održan sastanak povodom rješavanja stambenog pitanja prosvjetara u Budvi koji su prethodnih dana protestovali ispred zgrade Opštine Budva.

"Na današnjem sastanku došli smo do kompromisnog rješenja između SZ 'Solidarno' i budvanskih prosvjetara. Budvanski profesori koji su podstanari u narednim sedmicama će dobiti ključeve. Očekuje se potpisivanje predugovora po cijeni od 650 eura po kvadratu“, istakao je predsjednik Vlade Dritan Abazović.

Prosvjetari ispred zgrade Opštine Budva
Prosvjetari ispred zgrade Opštine Budvafoto: Vuk Lajović

Sastanku kod Abazovića prisustvovali su i ministar finansija Aleksandar Damjanović, ministar prosvjete Miomir Vojinović, državna sekretarka u Ministarstvu prosvjete Milijana Vukotić – Jelušić, predsjednik Opštine Budva Milo Božović, direktor Stambene zadruge 'Solidarno' Zoran Stanišić i predstavnik budvanskih prosvjetara, direktor Srednje mješovite škole „Danilo Kiš“ Krsto Vuković i savjetnik premijera za pravna pitanja Ivo Šoć.

Ministarstvo: U potpunosti ispunjeni uslovi prosvjetara

Ministarstvo prosvjete izrazilo je zadovoljstvo zbog danas održanog sastanka u kabinetu premijera, na kojem je postignut dogovor kojim se omogućava useljenje podstanara – prosvjetnih radnika iz Budve.

"U tom pravcu sa njima će se potpisati predugovori po cijeni od 650 eura po kvadratnom metru, čime se u potpunosti ispunjavaju njihovi uslovi", saopšteno je iz tog resora.

foto: Vlada Crne Gore

Prosvjetni radnici 14 dana štrajkuju ispred zgrade Opštine i današnjim dogovorom i ispunjeni su njihovi zahtjevi.