Počinje 12. humanitarna akcija "Podijelimo, jer zajedno možemo više"

Cilj je, navode iz Udruženja, pružiti podršku u vidu opremanja djece za novu školsku godinu i porodicama koje se nalaze na evidenciji udruženja Roditelji i kojima je ovaj vid podrške neophodan, pa se obraćaju za jednokratna davanja i podršku

4320 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Udruženje Roditelji
Foto: Udruženje Roditelji

Udruženje Roditelji i ove godine pokreće humanitarnu akciju "Podijelimo, jer zajedno možemo više", čiji je cilj podrška opremanju djece iz socijalno ugroženih porodica za početak nove školske godine, kako bi se roditeljima kojima je neophodno pružila dodatna podrška.

Iz Udruženja su saopštili da akcija počinje danas, i da će trajati do početka školske godine, 1. septembra.

Kako su kazali, namijenjena je djeci koja su uključena u programe Podrška pri učenju i Učionica Družionica, u okviru kojih se djeci u toku cijele godine pomaže u obrazovanju, socijalnoj integraciji i razvoju.

Cilj je, navode iz Udruženja, pružiti podršku u vidu opremanja djece za novu školsku godinu i porodicama koje se nalaze na evidenciji udruženja Roditelji i kojima je ovaj vid podrške neophodan, pa se obraćaju za jednokratna davanja i podršku.

“Svake godine se, osim porodica koje se nalaze na evidenciji udruženja Roditelji, a kojih je trenutno preko 500, javljaju nove porodice koje nijesu u mogućnosti da kupe potreban materijal za školarce. Dodatno interesivanje očekujemo ove godine zbog rasta cijena svih životnih namirnica. Značajna pomoć su besplatni udžbenici koji su dostupni od prošle godine za sve osnovce, za šta smo se godinama unazad zalagali i konačno izborili, ali osim udžbenika neophodno je obezbijediti još puno toga, što je posebno izazovno za nezaposlene roditelje, jednoroditeljske porodice, kao i porodice sa više djece”, kazala je Tanja Ašanin iz Udruženja

U saopštenju se dodaje da je podrška ovogodišnjoj akciji već najavljena od fondacije "Čini dobro", koja će, kako su kazali, kroz svoje aktivnosti i kampanju obezbijediti podršku za preko 200 školaraca.

Akciju je podržala i porodica koja je željela da ostane anonimna, a koja je preusmjerila novac dobijen za prvi rođendan njihovog djeteta.

Udruženje Roditelji pozvalo je sve zainteresovane pojedince i kompanije koji su u mogućnosti da podrže akciju, i doniraju za nabavku pribora.

Zainteresovani mogu i dostaviti pribor direktno u prostorije Igračkoteke i Razvojnog centra u Podgorici, nakon čega će biti distrubuiran porodicama koje su se obratile za pomoć. Donatori iz ostalih gradova mogu konatirati Udruženje na broj telefona 020 221 000, kao i putem maila udruzenje.roditelji@gmail.com

Bonus video: