Požari na teritoriji Herceg Novog nakon dva mjeseca konačno ugašeni

"Imali smo požare od Sutorine do Kamenara, tako da imamo na teritoriji pojedinih požarišta na 100.000 metara kvadratnih površine koje su gorele. Računamo da će preći milionski broj pa čak i više", kazao je komandir Službe zaštite Zlatko Ćirović

9497 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Đorđe Matković
Foto: Đorđe Matković

Svi požari na teritoriji Opštine Herceg Novi, nakon više od dva mjeseca, su ugašeni.

U Službi zaštite i spasavanja Herceg novi u toku je popis opreme i aktivnosti na njenom obnavljanju.

"Služba je danas napravila zajednički izvještaj, potrošeno je puno opreme. Dosta je crijeva izgorelo u požaru. Potrebno je i servisirati vozila. Lokalna samouprava je uvijek izlazila u susret i ne sumnjam da ćemo tu podršku ponovo dobiti", kazao je za RTHN komandir Službe Zlatko Ćirović.

Dodao je da su u saradnji sa Upravom policije imali intenzivnu akciju da se pronađe počinilac, jer su sumnjali da postoji neko ko podmeće požare.

"Sačinili smo zapisnik i prepoznali kao Služba iz iskustva, 22 lokacije gdje smo osnovano sumnjali da je požar podmetnut. Ispostavilo se da je lice koje je uhapšeno priznalo da je podmetnulo 10 tih požara. Za još 12 koje sumnjamo nije dokazano, ali mi mislimo da to jedno lice nije bilo samo. Istraga će pokazati da li smo u pravu. Sada je sve na Tužilaštvu", rekao je Ćirović za RTHN.

Naveo je i da je vatra za dva mjeseca uništila milionske kvadrate šume.

"Imali smo požare od Sutorine do Kamenara, tako da imamo na teritoriji pojedinih požarišta na 100.000 metara kvadratnih površine koje su gorele. Računamo da će preći milionski broj pa čak i više", kazao je Ćirović.

Bonus video: