Vojinović: Učinićemo sve da škola "Dušan Korać" bude što prije završena

Izvođač radova je izložio hronologiju izgradnje objekta i tražio dodatna sredstva zbog, kako su rekli, poremećaja na tržištu i povećanja cijena na koje je uticala epidemija virusa korone, rat u Ukrajini

7410 pregleda 7 komentar(a)
Vojinović, Foto: Boris Pejović
Vojinović, Foto: Boris Pejović

Vlada će učiniti sve kako bi bjelopoljska Osnovna škola "Dušan Korać" bila što prije završena, poručio je ministar prosvjete Miomir Vojinović.

Iz Ministarstva prosvjete saopšteno je da je na inicijativu tog resora održan sastanak povodom kašnjenje izgradnje te ustanove.

Navodi se da su pored predstavnika Ministarstva, sastanku prisustvovali i predstavnik lokalne samouprave, Uprave za kapitalne projekte, predstavnici izvođača radova, direktorica škole i predstavnica Savjeta roditelja.

Dodaje se da je izvođač radova izložio hronologiju izgradnje objekta i tražio dodatna sredstva zbog, kako su rekli, poremećaja na tržištu i povećanja cijena na koje je uticala epidemija virusa korone, rat u Ukrajini.

"Dok su iz Uprave za kapitalne projekte kazali su da čekaju izradu metodologije pomoću koje će se svi zahtjevi povodom dodatnih plaćanja prilikom izvođenja kapitalnih projekata tretirati", kaže se u saopštenju.

Vojinović je, kako se navodi, istakao da je resorno ministarstvo uključeno u rješavanje i ovog problema u oblasti obrazovanja, imajući u vidu da je ta škola još prošle školske godine trebala da počne sa radom.

"Vlada učiniti sve kako bi bjelopoljska gradska škola što prije bila završena", ističe se u saopštenju.

Bonus video: