Blokirani radovi na stambenoj zgradi u Kolašinu: Ćetkovići ponovo zaustavili gradnju

Ona objašnjava da “Eurozox”, prilikom gradnje objekata krši propise, a prije svega, kako kaže, nema zaštitne ograde oko gradilišta

8270 pregleda 9 komentar(a)
Radovi ponovo zaustavljeni: juče u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović
Radovi ponovo zaustavljeni: juče u Kolašinu, Foto: Dragana Šćepanović

Vlasnica ugostiteljskog objekta i kuće u kolašinskom naselju Smailagića polje Dragica Ćetković ponovo je juče zaustavila izvođenje dijela radova na stambenoj zgradi, na parceli koja se graniči sa njenim imanjem.

Ona je to uradila i početkom juna jer je prikom iskopavanja na parceli na kojoj niče stambena zgrada, srušena kamena ograda Ćetkovića. Porodica se tada sa investitorom, to jest direktorom “Eurozoxa” Zoranom Drobnjakom dogovorila da se “u narednih deset dana nađe rješenje problema”.

Međutim, ograda Ćetkovića još nije podignuta, ali je investitor počeo gradnju na rubu parcele oko buduće zgrade, pa je Kolašinka riješila da još jednom stane pred radnike.

”Neće moći da nastave dok nam ne vrate ogradu koju su srušili. Povrh svega, jutros su počeli gradnju svoje ograde, a potporne grede postavili na moj plac. Ponovo smo pozvali sve nadležne inspekcije, a pred radnike sam stala i zabranila da nastave gradnju. Bahatosti i neprijemjerenog odnosa nam je dosta. Nepoštovanja naše imovine, takođe”, ispričala je Ćetkovićeva za “Vijesti”.

Ona objašnjava da “Eurozox”, prilikom gradnje objekata krši propise, a prije svega, kako kaže, nema zaštitne ograde oko gradilišta.

Drobnjak je prije dva mjeseca “Vijestima” potvrdio da je ograda koju su pored svoje kuće podigli Ćetkovići, srušena tokom radova na gradilištu. Međutim, on je tada tvrdio da je ograda većim dijelom bila na parceli na kojoj “Eurozox” gradi zgradu. To, objašnjava, potvrđuju dva odvojeno rađena geodetska elaborata, koje su naručivali i Ćetkovići i njegovo preduzeće. On je i podsjetio da objekat grade “uz svu potrebnu dokumentaciju, dozvole i saglasnosti”.

Rekao je i da su prilikom radova, ipak, pokušali da sačuvaju ogradu Ćetkovića.

”Međutim, kad je kopano za garažu i kad je ušla mehanizacija da povalja teren, taj zid koji je bio bez temelja i primitivno građen, urušio se. Prije početka gradnje dobili smo saglasnost, ispunili smo sve zakonske norme, dobili saglasnost glavnog državnog arhitekte... Kad završimo garažu i budemo radili uređenje terena, svakako ćemo graditi ogradu oko našeg objekta, tako da ne vidim nikakav problem”, rekao je tada Drobnjak.

Bonus video: