reagovanje

Ćetkovići su uzurpirali naše zemljište

Investitori gradnje zgrade u Kolašinu demantovali tvrdnje Dragice Ćetković

15007 pregleda 0 komentar(a)
Foto: -
Foto: -

Porodica Ćetković je dio ograde, koja je srušena tokom gradnje stambene zgrade, podigla na imovini investitora tog objekata.

To, u regovanju na tvrdnje Dragice Ćetković, kažu investitori Zoran Đikanović, Dejana Manojlović i predstavnici preduzeća “Eurozox”.

Kako tvrde, “Ćetković, uz medijsku podršku, po svaku cijenu, želi da zaustavi izgradnju objekta koji je prošao sve zakonske provjere i procedure”.

”Da li je porodica Ćetković uzurpirala naše zemljišne površine i na njima sagradila ogradu? Jeste.To podvrđuje i elaborat o parcelaciji koji je tokom 2021. godine radio ‘Geopadež’ za potrebe Dragice Ćetković. Na taj elaborat Ćetković nije imala primjedu i u katastru je potpisala suglasnost, a to znači da je tada trebalo da ukloni ogradu sa našeg placa. Premjer zemljišta i pomenutih parcela takođe tokom 2021. godine radio je za svoje potrebe ‘Eurozox’ i po tom elaboratu sve je isto kao i kod ‘Geopadeža’. Umjesto da u skladu sa zakonom i običajnim pravom uklone ogradu sa placa, oni uz medijsku pomoć stvaraju sliku da su ugroženi i zbog naše tolerantnosti prave nam šetu”, piše u ragovanju.

Investitori u reagovanju postavljaju i pitanje da li porodica Ćetković u skladu sa zakonom ima dozvolu za zidanje ograde. Navode da, prema njihovim saznanjima ta dozvola ne postoji.

”Novinari koji prenose tvrdnje Ćetkovića mogu to pitanje postaviti. I obavijestiti javnost. Kada javnost sazna da je ograda sagrađena na našem placu, bez potrebne dozvole i mimo građevinskih standarda onda će shvatiti da Ćetkovići nemaju osnova da prave problem oko ograde, nego izmišljeni ‘problem ograde’ koriste kao povod da nama zaustavljaju radove. Šta je cilj mi znamo, ali nije za javnost”, napisali su Đikanović, Manojlović i predstavnici Eurozoxa.