Novo dječije igralište i teretana na otvorenom u Kolašinu

„Ovaj naš mali poduhvat je usrećio djecu i to je najvažnije. Zahvalnost dugujem firmama Montis, Explorer i hotelu Bjanka. Svi oni su pomogli da ovaj mali raj napravimo za djecu i mlade“, rekla je predsjednica Opštine Marta Šćepanović

8982 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Pod motom „Osmjeh se vratio u park“ , na desetine kolašinskim mališana i najmlađih sportista tog grada, njihovih roditelja i trenera sa predstavnicima Opštine Kolašin, uz animatore, muziku i slatkiše, proslavili su otvaranje dječjeg igrališta i teretane na otvorenom u parku pored hotela „Bjanka“. Da su takvi sadržaji bili neophodni najmalađim sugrađanima, kako je kazala predsjednica Opštine Marta Šćepanović, potvrdila je dječja radost i osmjesi, prilikom današnjeg otvaranja.

„Ovaj naš mali poduhvat je usrećio djecu i to je najvažnije. Zahvalnost dugujem firmama Montis, Explorer i hotelu Bjanka. Svi oni su pomogli da ovaj mali raj napravimo za djecu i mlade. Dijelim neizmjerno zadovoljstvo i radost svih sugrađanki i sugrađana, roditelja, a naročito najmlađih što se osmjeh vratio u kultni kolašinski park, u kojem su odrastale generacije Kolašinaca. Za ovaj park nas vežu najljepše uspomene iz djetinjstva, a nadam se da će i ove sadašnje generacije mališana stvarati uspomene na najljepšem mjestu u gradu. Ovdje imaju sve uslove za zdravo i bezbjedno odrastanje, jer nam je cilj da sklonimo djecu sa pločnika i betona, da ih udaljimo od ulice i pametnih telefona. Zahvaljujući ljudima dobre volje i društveno odgovornim kompanijama koje posluju na teritoriji opštine Kolašin uspjeli smo da obezbijedimo donacije i našim sugrađankma, rekreativcima i sportistima obezbijedimo moderno opremljenu teretanu”, rekla je Šćepanović.

Pored savremenih sprava i igrališta, u parku su postavljene i ostali parkovski mobilijar, klupe, korpe…, a cijeli prostor je očišćen, pokošena trava, uklonjen korov i nisko rastinje. Sve te novine, kako je rečeno ranije iz Opštine, vratiće djecu i sportiste u park, omogućiti im zabavu i rekreaciju i njegovanje zdravih stilova života.

Nova lokacija za mobijlijar dječjeg igrališta određena je nedavno donešenim Programom privremnih objekata. Igralište je, od oktobra prošle do jula ove godine, bilo smješteno na Trgu Vukmana Kruščića, a kritike na izbor te lokacije i neobezbijeđenost igrališta nijesu predstajale.

Mogućnost da se Kolašinci, poslije mnogo godina, ponovo vrate u nekadašnji gradski park otvorena je nakon što je Šćepanović, po uklanjanju igrališta sa trga, napravila dogovor sa zakupcima parka, koji je vlasništvo hotela Bjanka. Preduzeće „Eyplorer“ koje godinama zakupljuje park, ustupilo je, kako je saopšteno iz kabineta Šćepanović, besplatno Opštini taj prostor. Obaveza Opštine, odnosno Komunalnog preduzeća je održavanje parka.

Gradski park, u stvari, nije gradski još od privatizacije nekadašnjeg hotela „Bjelasica“, sadašnje „Bjanke“. Tada je , čudnim okolnostima, prostor parka, koji je Opština hotelu, prema tada važećim zakonima, dala na korišćenje, završio u stečajnoj masi i privatizovan, a Kolašinci ostali bez, za odmor i rekraciju, atraktivnog prostora među četinarskim drvećem, na nekoliko desetina metara od centra grada.

Bonus video: