Stipendije studentima romske i egipćanske zajednice

Kandidati, odnosno kandidatkinje ne smiju biti korisnici stipendija i kredita drugih institucija, ustanova ili organizacija koje se finansiraju iz državnog budžeta

4344 pregleda 2 komentar(a)
Foto: BORIS PEJOVIC
Foto: BORIS PEJOVIC

Ministarstvo prosvjete objavilo je konkurs za dodjelu stipendija studentima i studentkinjama romske i egipćanske (RE) zajednice koji pohađaju osnovne, specijalističke studije i dvogodišnje master studije na fakultetima Univerziteta Crne Gore.

Prema konkursu, rok za podnošenje dokumenata je od 1. septembra do 17. oktobra 2022.

Da bi ispunili kriterijume za dobijanje stipendije, kandidati, odnosno kandidatkinje ne smiju biti korisnici stipendija i kredita drugih institucija, ustanova ili stipendija koje dodjeljuju organizacije - direktni ili indirektni korisnici državnog budžeta.

Visokoškolci RE zajednice treba da imaju status redovnog studenta.

”...Da studenti, odnosno studentkinje ne ponavljaju istu godinu studiranja drugi put, a treba i da podnesu kompletan i adekvatno popunjen prijavni formular u roku koji je predviđen konkursom”, navodi se u konkursu.

Studenti, odnosno studentkinje koji konkurišu za stipendiju dostavljaju prijavu (obrazac koji se može preuzeti na sajtu Ministarstva), potvrdu o studiranju, uvjerenje o položenim ispitima s prethodne godine studija, izjavu da su pripadnici RE zajednice (u slobodnoj formi), kao i uvjerenje o državljanstvu ili kopiju biometrijske lične karte, te kontakt mejl ili poštansku adresu, broj telefona.

”Nepotpuna i neblagovremena dokumentacija neće se razmatrati. Podnijeta konkursna dokumenta se ne vraćaju”, predviđeno je konkursom.

Bonus video: