električno vozilo uskoro na ulicama

"Oko sokolovo" će provjeravati da li su automobili u Podgorici propisno parkirani

Iz Parking servisa kazali da će se novim sistemom ubrzati proces rada

9095 pregleda 15 komentar(a)
Ilustracija, Foto: PG Biro
Ilustracija, Foto: PG Biro

Parking servis Podgorica uskoro će nabaviti električno vozilo Oko sokolovo, koje će putem video-nadzora provjeravati da li su vozači propisno parkirali automobile, najavljeno je iz Glavnog grada.

U saopštenju se navodi da Parking servis nastavlja sa modernizacijom usluga, zbog unapređenja "stanja saobraćaja u mirovanju".

“U skladu sa tim, u toku je nabavka električnog vozila Oko sokolovo, koje posjeduje sistem snimanja parkiranih vozila”, kaže se u saopštenju.

Kako su kazali iz Parking servisa, sistem Oko sokolovo će putem video-nadzora provjeravati da li su vozači propisno parkirali automobile.

“Zahvaljujući uvođenju ovog sistema regulisaće se nepropisno parkiranje na pješačkim prelazima, trotoarima, na mjestima predviđenim za osobe sa invaliditetom, ali će se kontrolisati i naplata parkiranja”, kaže se u saopštenju.

Ocjenjuje se da će se ovim sistemom ubrzati proces rada, posebno u segmentu naplate i terenskog djelovanja kontrole parkiranja, a uvođenjem novih tehnologija unaprijediće se i evidencija parkiranih vozila što će povećati efikasnost rada Parking servisa.

“Ovim aktivnostima zaokružiće se proces podizanja energetske efikasnosti rada Parking servisa, koji je unaprijeđen instalacijom stanice za punjenje električnih vozila i postavljanjem solarnih panela u garaži u Ulici arhitekte Milana Popovića”, navodi se u saopštenju.

Iz Parking servisa su naveli da je u toku postavljanje informativnih LED tabli sa informacijama o slobodnim parking mjestima, a radi se i na obezbjeđivanju novog parking prostora u svim djelovima Podgorice.