razgovarali i o bespravnim privremenim objektima

Božović organizovao hitan sastanak povodom buke u Budvi

Konstatovano da problem buke kontakt zone posebno kod Starog grada, ali i u drugim djelovima opštine predstavlja jedan od većih izazova za dobru turističku sezonu

9901 pregleda 31 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Opština Budva
Sa sastanka, Foto: Opština Budva

Danas je predsjednik Opštine Budva Milo Božović u svom kabinetu organizovao sastanak sa ciljem rješavanja problema buke i bespravnih privremenih objekata tokom ljetnje sezone na području budvanske opštine.

Sastanku kod predsjednika Opštine prisustvovali su: ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, načelnik Centra bezbjednosti Budva Nikola Terzić i načelnik komunalne policije i inspekcije Miloš Tajić.

Na sastanku je, između ostalog, konstatovano da problem buke kontakt zone posebno kod Starog grada, ali i u drugim djelovima opštine predstavlja jedan od većih izazova za dobru turističku sezonu, te da je neophodno što prije preduzeti neophodne mjere prema onima koji ne poštuju Odluku o komunalnom redu na teritoriji opštine Budva.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović izrazio je spremnost ministarstva da pomogne Opštini Budva u rješavanju problema ove, ali i u pripremi naredne turističke sezone posebno kad je u pitanju nedovoljan broj komunalnih policaja i inspektora.

Na sastanku je bilo riječi i o nelegalno postavljenim privremenim objektima i uređajima na budvanskom šetalištu. Načelnik Komunalne policije i inspekcije Miloš Tajić ukazao je na probleme sa kojima se suočava komunalna policija u svom radu, nedovoljan broj komunalnih inspektora i policajaca, ali je dodao da će ova služba, s obzirom na to da smo gotovo na kraju sezone, odmah početi sa primjenom represivnih mjera kako bi se uveo komunalni red.

Na pomenutom sastanku dogovoreni su i dalji koraci na polju saradnje i koordinacije u svim oblastima od zajedničkog interesa.