Sakupljen novac za odlazak Džemile na operaciju

Porodica se zahvalila svim fizičkim i pravnim licima koji su im pružili pomoć

56870 pregleda 26 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Novac potreban za odlazak na ponovnu operaciju Džemile Osmanović (34) u Istanbul je sakupljen.

Ta informacija saopštena je "Vijestima" iz nevladine organizacije "Izvor života".

"Tridesetčetvorogodišnja Džemila Osmanović, majka dvoje malo djece od kojih mlađi sin ima šest godina prošle godine vodila je svoju životnu bitku kako bi sačuvala funkciju bubrega i spriječila odlazak na dijalizu koju su joj naši ljekari i predvidjeli bez mogućnosti operacije.

"Naime, Džemili jedan bubreg nema funkciju, a drugi ima oštećenja i njegovu funkciju u tom trenutku bilo je moguće sačuvati nakon operacije i liječenja u Istanbulu. Za samo liječenje, put i boravak u Istanbulu Džemili je bilo potrebno oko 10.000 eura što je uplatila crnogorska porodica iz Berlina, dok je dodatni trošak koji je nastao tokom boravka u bolnici platila fondacija Hemiias. Međutim, nakon godinu dana, Džemili se stanje pogoršalo i konzilijum ljekara iz Crne Gore uputio je na ponovnu operaciju na kliniku Acibadem u Istanbul", saopštili su ranije iz NVO "Izvor života".

Troškove operacije i liječenja ovog puta snosiće Fond zdrastva, ali je zbog jako teške materijalne situacije Džemili bila potrebna pomoć za avionske karte i smještaj za nju i pratioca u iznosu od 3.000 eura.

Porodica se zahvalila svim fizičkim i pravnim licima koji su im pružili pomoć.

Džemilina porodica će od prikupljenih sredstava, 500 eura uplatiti Ani Beharović (33) iz Starog Bara kojoj je potrebna novčana pomoć za liječenje, a koja boluje od niza autonomnih bolesti i lupusa.

Bonus video: