Nova dimenzija u mobilnoj fotografiji: Vivo X80 Pro lansiran na tržište Crne Gore

Lider u kategoriji pametnih telefona, nudi profesionalno podešavanje kamere i vrhunske komponente

6869 pregleda 0 komentar(a)
Foto: vivo
Foto: vivo
  • vivo ZEISS sistem za obradu slike omogućava profesionalne video zapise i portrete
  • vivo V1 sa čipom za obradu slike kombinuje veliku računarsku snagu, nisku latenciju i nisku potrošnju energije za zadatke vezane za snimanje
  • Sigurno zahvaljujući 3D ultrazvučnom velikom senzoru otiska prsta

Ljubitelji fotografija i kreatori društvenih medija raduju se poslastici, jer novi vodeći pametni telefon vivo X80 Pro stigao je u prodavnice, u Crnoj Gori 22. avgusta. 2022. Novi model iz vivo X serije ima sistem kamera koji su zajednički razvili vivo i ZEISS, uključujući posebno dizajnirane funkcije za filmske video zapise i istinski prirodne boje.

Sa novim potencijalima fotografije na pametnom telefonu, vivo X80 Pro kombinuje vodeći hardver sa inteligentnim softverom. Njegov izuzetan sistem sa četiri kamere obuhvata ultra-senzornu kameru od 50 megapiksela, sa GNV senzorom slike i optičkom stabilizacijom slike (OIS), širokougaonu kameru od 48 megapiksela, kameru za portret od 12 megapiksela i periskopsku kameru od 8 megapiksela. Inovativne karakteristike uključuju rotirajući gimbal, koji stabilizuje portretnu kameru, kako bi se obezbijedile oštrije slike i odlična stabilnost video snimanja. Isti nivo inovacije demonstrira glavna kamera modela X80 Pro, koju karakteriše ekskluzivno prilagođen, ultra-osjetljiv GNV senzor, sa visokokvalitetnim staklenim sočivom, koje obezbjeđuje dosljedne performanse i minimalnu distorziju. Zahvaljujući ZEISS T premazu apliciranim na sočivo, propusnost svjetlosti je povećana, dok je refleksija, koja ometa pažnju, smanjena da bi se izbjegli problemi, kao što su odbljesak i duhovi – što rezultira oštrijim i svježijim slikama.

vivo
foto: vivo

X80 Pro nudi potrošačima mnoštvo dodatnih funkcija za optimizaciju njihovog mobilnog fotografskog iskustva: AI video automatski detektuje odgovarajući režim osvjetljenja, omogućavajući izbor između HDR video i noćnog snimanja, u zavisnosti od scenarija osvjetljenja. Funkcija „Pomjeranje kamere“ poboljšava dinamičke mogućnosti X80 Pro i pomaže u smanjenju zamućenja pokreta, a „ZEISS Cinematic Video Bokeh“ stvara ovalni boke u standardnom odnosu širina/visina filma od 2,39:1, što rezultira filmskim efektom sočiva, koji se može koristiti za snimanje visoko estetskih i ekspresivnih video zapisa. Pored živopisne standardne reprodukcije boja, vivo X80 Pro takođe ima „ZEISS Natural Colour“ – neutralniji način snimanja boja, kao što se vidi na profesionalnim fotoaparatima. Ovo automatski optimizuje i tačnu ekspoziciju i vrijednosti balansa bijelog, kako bi najbolje odražavalo sliku koju vidi ljudsko oko.

Da bi se omogućila računarski intenzivna obrada slike bez žrtvovanja brzine, X80 Pro pokreće Snapdragon 8 Gen 1 i ekskluzivni vivo V1+ čip. Ovaj vlasnički čip za obradu slike donosi značajne prednosti, sa svojim integrisanim AI sistemom za vizuelnu optimizaciju, poboljšanje brzine i energetske efikasnosti. X80 Pro nije samo brz, već ima i izdržljivost: njegovu bateriju od 4.700 mAh podržava Flash punjač od 80 W i bežični Flash punjač od 50 W. To znači da se baterija modela X80 Pro može u potpunosti napuniti za samo 36 minuta. 3D ultrazvučni veliki senzor otiska prsta, koji čini pristup pametnom telefonu bržim i sigurnijim, takođe je bez premca, zahvaljujući opciji da obezbijedi pristup odabranim aplikacijama skeniranjem dva prsta korisnika, kao i brz pristup dvijema omiljenim aplikacijama, u odvojenom otisku prsta skeniranjem „pločica“. Međutim, X80 Pro impresionira svojim elegantnim, vrhunskim dizajnom, i IP-68 sertifikatom.

Vivo X80 Pro je dostupan u Cosmic Black crnoj boji, od danas, 22.avgusta na tržištu Crne Gore, a preporučena maloprodajna cijena je 1199 eura. Kupci vivo X80 Pro dobijaju 2+1 godina garancije i šest mjeseci zaštite ekrana.

Za više informacija, posjetite zvanični sajt https://www.vivo.com/eu/products/x80pro, ili provjerite ponudu u One Montenegro, Tehnomax i Multicom poslovnicama.

Standardni punjač (FlashCharge adapter 20V / 4A) uključen u paket X80 Pro podržava do 80W. Vivo 50W bežični Flash punjač podržava do 50W. Stvarna snaga punjenja se dinamički prilagođava promjenjivim uslovima i zavisi od stvarne upotrebe.

Kancelarijom vivo u Crnoj Gori upravlja VB-TECH d.o.o. Beograd kao ovlašćeni predstavnik za prodaju i distribuciju vivo Mobile Communication Co, Ltd.