Pripremaju novu obnovu puta od raskrsnice u Rogamima do Spuža

Dionica starog puta ka Danilovgradu, od Rogama do ZIKS-a je u lošem stanju, puna je rupa
139 pregleda 3 komentar(a)
put Spuž, Foto: Luka Zeković
put Spuž, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.10.2017. 14:35h

Tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju puta od raskrsnice u Rogamima do Spuža, u dužini od pet kilometara, radiće konzorcijum „Civil engineer” iz Danilovgrada za 28.441 eura.

Konzorcijum čine firme „Civil engineer”, “Ground engineer” , „Paming” i „VL inženjering”.

U ugovoru, koji su potpisali direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača i Aleksandar Laković kao ovlašćeno lice u ime projektanta, navodi se da je rok za izradu dokumentacije 90 dana od potpisivanja ugovora.

Tender, koji je Direkcija za saobraćaj Ministarstva saobraćaja i pomorstva raspisala 16. juna, bio je procijenjen na 40.000 eura.

“Cilj i svrha izrade tehničke dokumentacije je izrada idejnih rješenja i glavnog projekta rekonstrukcije regionalnog puta Rogami - Spuž u dužini od oko pet kilometara, uključujući i projektovanje potrebnih raskrsnica u skladu sa analizom saobraćaja, a za potrebe dobijanja građevinske dozvole, sprovođenja postupka javne nabavke za ustupanje izvođenja radova za građenje objekta”, navodi se u projektnom zadatku.

Dionica starog puta za Danilovgrad od Rogama do skoro Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija je u lošem stanju, odnosno saobraćajnica je puna rupa.

Cesta je bezbroj puta krpljena, a stanovnici tog dijela Podgorice, kao i odbornici opozicije u Skupštini glavnog grada, nekoliko puta su apelovali da se rekonstruiše.

Bonus video: