Prikupljen novac za Anino liječenje u Istanbulu

Baranka uputila zahvalnost svima koji su pomogli

104171 pregleda 19 komentar(a)
Beharović, Foto: Privatna arhiva
Beharović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 31.08.2022. 22:12h

Nevladina organizacija "Happy Life" saopštila je da je prikupljen novac za liječenje Ane Beharović (33) iz Starog Bara. Kazali su da će kompanija "Cerovo" donirati oko 6.000 eura, koliko je nedostajalo da se prikupi potrebni iznos.

„Zahvaljujem se svima koji su pomogli, posebno kompaniji ‘Cerovo’ koja je izdvojila najveći dio sredstava i Fondaciji ‘Hemiias’. Posebnu zahvalnost takođe dugujem NVO ‘Izvor života’ i Kostantini Vojinović, kao i NVO ‘Happy life’ koji su u svakon trenutku bili uz mene kako bih se izborila sa svojim problemima, kao i medijima koji su mi pružili pomoć“, kazala je Ana, kako je saopšteno iz NVO "Happy Life".

Iz te nevladine organizacije ranije je saopšteno da Beharović boluje od niza autonomnih bolesti i lupusa. Bilo je potrebno ukupno 12.000 eura potrebnih za njeno liječenje, ispitivanja, kao i boravak u Istanbulu.

"Beharović je trenutno smještena na odjeljenje Hirurgije u Kliničkom centru zbog pogoršanja stanja pa molimo sve ljude da pomognu da što prije riješimo njenu agoniju", naveli su ranije iz NVO "Happy life".

Ana Beharović je tada kazala da se u Crnoj Gori i Srbiji od 2017. godine liječi od niza autonomnih bolesti i lupusa, za koji je navela, da prijeti da izazove ozbiljna oboljenja opasna po život.

"Bolest se ne liječi ali se uz adekvatnu terapiju može kontrolisati kako ne bi izazvala oboljenja opasna po život. Pored ovog morala sam da uklonim matericu i jajnike bitnom operacijom zbog endomentrioze nakon čega dolazi i do naglog pada leukocita. Borba je neprekidna, dokle god smo mogli kucali smo na svaka vrata, nismo pitali za cijenu samo da nađeno rešenje za dalje izlječenje", kazala je Beharović.

Do sada su, dodala je, sami snosili troškove liječenja, a nadu im je dala klinika "Monopol" iz Istanbula.

Beharović je ranije kazala da su iscrpili sve svoje mogućnosti i da su prinuđeni da javno potraže pomoć.

"Naime za moje liječenje i ispitivanja kao i boravak u Istanbulu potrebno je oko 12.000 sa svim troškovima. Dok čekam taj put moje stanje se pogoršava pioderma se aktivirala, rane su opet, gnoj i nesnosna bol… Molim sve dobre ljude, koji mogu pomoći da se izborim sa svim ovim (lupus, pioderma, sakaidoza, reumatoidni artritis) da mi pomognu da zaustavim i usporim bolest jer na našim prostorima smo pokušali sve pa čak i biološku terapiju", navela je ranije Ana Beharović.

Bonus video: