Za kolašinsku Službu zaštite i spašavanja oprema vrijedna oko 25 hiljada eura

"Saradnja sa "Operacijom Florian" biće nastavljena pa će vrijednu opremu dobiti službe zaštite i spasavanja iz Andrijevice, Plava, Gusinja i Petnjice"

3270 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Savez vatrogasaca - spasilaca Crne Gore
Foto: Savez vatrogasaca - spasilaca Crne Gore

Savez vatrogasaca - spasilaca Crne Gore, u saradnji sa ambasadom Velike Britanije, uručio je donaciju kolašinskoj Službi zaštite i spašavanja - opremu vrijednu oko 25 hiljada eura.

Uručenju opreme su prisustvovali ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori, Karen Medoks, predsjednica Opštine Kolašin, Marta Šćepanović i predsjednik Saveza vatrogasaca - spasilaca Crne Gore, Goran Janković.

"Savez vatrogasaca Crne Gore je u saradnji sa 'Operacijom Florian' obezbijedio opremu za kolašinske vatrogasce. Obezbijeđena su odijela za prilaz vatri, suva odijela, oprema za spasilacke timove na brzim vodama, alpinisticka oprema, uniforma za šumske požare, hemijska odijela i termovizijska kamera za pretragu lica u zatvorenim prostorijama", kazao je Janković.

vatrogasci Kolašin
foto: Savez vatrogasaca - spasilaca Crne Gore

Prema njegovim riječima, saradnja sa "Operacijom Florian" biće nastavljena pa će vrijednu opremu dobiti službe zaštite i spasavanja iz Andrijevice, Plava, Gusinja i Petnjice.

Svečanosti je prisustvovala i delegacija Inženjerske komore Crne Gore na čelu sa predsjednikom Nikolom Lukovićem.

Bonus video: