Ugostitelji: Moramo odgovoriti na represivne mjere, bićemo prinuđeni da blokiramo ulaze u Budvu

"Svi lokali imaju limitatore zvuka koji su uredno montirani i bazdareni od nadležne institucije. Imamo rješenja o radu", navodi se u saopštenju

12071 pregleda 33 komentar(a)
Budva (Ilustracija), Foto: Vuk Lajović
Budva (Ilustracija), Foto: Vuk Lajović

Zatvaranje pojedinih ugostiteljskih objekata u Budvi od strane Komunalne policije zbog buke, dio ugostitelja iz Budve smatra direktnim udarom na njih od strane načelnika komunalne policije iz privatnih, političkih i nacionalnih razloga. Dodaju i da kontrola nije rađena po propisima.

"S obzirom da naši ugostiteljski objekti imaju rješenje o radu koje je izdao sekretarijat, limitatore na uređajima i svu potrebnu dokumentaciju koja je od njih tražena, sinoć smo mjereni sa instrumentima koji nisu baždareni", navodi se u saopštenju koje je medijima dostavio jedan od ugostitelja, Dragan Razić, a iza kojeg, kako je naveo, stoje klubovi: Ambijente, Teatro, Kaskada, Terazza, Hide, Greko, Papillon, Jeff...

Da je, kako navode, rađeno po propisima, ne bi se bunili. Njihovi limitatori su, dodaju, kupljeni od licencirane kuće uz kontrolu komunalnog inspektora.

"Nama je žao sto je došlo do ovoga, ali mi smo molili novog načelnika da nas primi kao i da mu ukažemo na nedostatke samog aparata", ističe se u saopštenju.

Fonometar je, naglašavaju, bio bez zaštite za mikrofon od spoljnog faktora.

"Angažovali smo audio inženjera koji im je ukazao na nepravilnosti i dokazao da taj uređaj može da registruje buku od 100db u apsolutnoj tišini jer nema wind shild, tj. zastitu od vjetra i vibracija", objašnjavaju.

To je RTA mikrofon, ističu, koji registruje i najmanju vibraciju.

"Svi lokali imaju limitatore zvuka koji su uredno montirani i bazdareni od nadležne institucije. Imamo rješenja o radu. Načelnik Miloš Tajić je pominjao da većina zakupaca nisu Budvani. Da li je to reper da se neko bavi ugostiteljstvom u Budvi ili se radi o klasičnoj diskriminaciji", naglašavaju ugostitelji.

Shodno tome, kako su kazali, na "represivne mjere" moraju odgovoriti i biće prinuđeni da blokiraju sve ulaze u Budvu.

"Neka od nas očekuju adekvatan odgovor uz podršku svih ugostiteljskih objekata kao i svih lica zaposlenih u ugostiteljstvu", poručuju.

Naglasili su da uredno plaćaju poreze i doprinose, kao i sve dažbine, te da nisu zaslužili ovakav, kako kažu, nezakonit i neprofesionalan tretman.

"Pojedini komunalci se ponašaju kao šerifi. Prilikom uklanjanja tezge sa kukuruzima, šutirali su prodavcima iste. Komunalni inspektor Vesna Matović se prema svima ponaša kao inkvizitor. Povišenim i naredbodavnim tonom, vikom i drekom, uvredama pokusava da zavede “red”. Pojedine klubove su zatvarali i više puta, dok neki nisu kažnjavani. Postavlja se pitanje, da li su za sve isti aršini", poručuju ugostitelji.

Navode i da će pokušati sudskim putem da riješe probleme i nadoknade gubitke koji su ogromni.

"A za to, ako se dokaže da su bili u pravu, neko će morati odgovarati", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: