Demokrate Bar: Da li je Opština investitoru prodala Ulicu taraboških junaka

U toj ulici se dva mjeseca izvode radovi čiji je rok završetka, kako navode iz Demokrata, već dvaput pomjeran

8685 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Demokrate Bar
Foto: Demokrate Bar

Barski odbor Demokrata pozvao je tamošnju lokalnu vlast da građanima saopšte da li su Ulicu taraboških junaka prodali investitoru. U toj ulici se dva mjeseca izvode radovi čiji je rok završetka, kako navode, već dvaput pomjeran.

"Govorili smo više puta do sada kako je Opština Bar na čelu sa njenim predsjednikom javne površine potpuno ustupila investitorima koji sa njima rade šta im je volja. Poslednji takav slučaj dešava se u Ulici Taraboških junaka gdje već skoro 2 mjeseca traju određena iskopavanja od strane, po našim saznanjima, investitora koji u blizini gradi stambeni kompleks. Kažemo određena, jer iz Opštine Bar zvaničnog saopštenja i obraćanja građanima nije bilo", saopštili su iz barskog odbora Demokrata.

Umjesto Opštine, kako su kazali, oglasila se firma koja izvodi radove.

"I to dva puta, pomjerajući rok završetka prvo za 18. avgust, a sad i za 3. septembar za, kako oni kažu, radove na priključenju pomenutog stambenog objekta, na urbanističkoj parceli UP1, na hidrotehničke instalacije", navode Demokrate.

"Pitamo se gdje je u svemu ovome Opština Bar? Gdje su njene službe? Gdje je Komunalna policija da provjeri rokove i utvrdi eventualne nepravilnosti? Zašto Opština Bar ćuti? Kako je moguće da se po ko zna koji put dešava ista situacija, da se prvo izgradi zgrada, pa da se tek onda obezbjeđuje i dovodi komunalna infrastruktura? Zar proces ne bi trebao biti obrnut? Ukoliko je Opština i ovu ulicu prodala investitoru, pozivamo je da to javno saopšti građanima", dodaje se u saopštenju.

Iz Demokrata ističu da glavni krivac za trenutno stanje prevashodno nije ni izvođač radova ni investitor, već "Opština koja je ovaj haos i dopustila".

"Pravi odgovor na naša postavljena pitanja će na izborima dati upravo građani koje je Opština na čelu sa njenim predsjednikom neopravdano maltretirala skoro dva mjeseca", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: