Problem prevoza do Zete nije riješen

Direktor autobuskog prevoznika BLT Janko Bulatović “Vijestima” je juče potvrdio da je prevoz u Podgorici i Zeti normalizovan nakon što su parkirali autobuse zbog prekida isporuke goriva..

7602 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Problem prevoza putnika između Podgorice i Zete još nije riješen, a postoji mogućnost da i dalje bude obustave gradskog saobraćaja zbog problema s kojima se suočavaju prevoznici na teritoriji glavnog grada.

Direktor autobuskog prevoznika BLT Janko Bulatović “Vijestima” je juče potvrdio da je prevoz u Podgorici i Zeti normalizovan nakon što su parkirali autobuse zbog prekida isporuke goriva...

Kazao je da su u redovnoj komunikaciji sa Glavnim gradom i da očekuju da će problem uskoro biti riješen.

Prevoznici u Podgorici više puta su najavili mogućnost obustave prevoza zbog teške finansijske situacije u kojoj se nalaze.

Iz Glavnog grada ostali su pri stavu da su spremni da pruže podršku firmama koje obavljaju linijski prevoz putnika na teritoriji Podgorice, a koji su istakli da se suočavaju s ozbiljnim problemima nastalim usljed višestrukog poskupljenja nafte i naftnih derivata, koje je uzrokovalo i značajno povećanje ukupnih troškova njihovog poslovanja.

”Predstavnici Glavnog grada su i ovog puta izrazili spremnost da pruže podršku prevoznicima kako bi nastavili da obavljaju gradski linijski prevoz...Shodno dogovoru koji je postignut na posljednjem sastanku, Glavni grad se obratio resornom Ministarstvu kapitalnih investicija zahtjevom da se nadležni iz ovog ministastva aktivno uključe u rješavanje ovog problema kroz novčanu pomoć, ukidanje akciza na gorivo za privrednike koji obavljaju gradski linijski prevoz ili kroz neku drugu aktivnost koja će dati željene rezultate, što u krajnjem znači da građanima Podgorice bude omogućeno da nesmetano koriste usluge javnog prevoza”, kazali su ranije iz Glavnog grada.

Bonus video: