Koviljka i Vuk dobitnici nagrade "Branko Bane Blagojević"

Nagrada nosi ime mladog Pivljanina koji je iznenada preminuo u 20. godini. Blagojević je bio učenik generacije plužinske osnovne škole, kao i prvog i drugog razreda Gimnazije, kao izvanredan student građevine i arhitekture na Buknel univerzitetu u Americi

2828 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Opština Plužine
Foto: Opština Plužine

Ovogodišnji dobitnici nagrade "Branko Bane Blagojević", koju dodjeljuje Opština Plužine, su Koviljka Lučić, đak generacije u osnovnom obrazovanju, i Vuk Bajagić, najbolji gimnazijalac.

Njima je nagradu, koja se sastoji od diplome i novčanog iznosa od 350 eura za najboljeg osnovca i 600 eura za đaka generacije u Gimnaziji, uručio predsjednik opštine Plužine Mijuško Bajagić.

Skupština Opština Plužine je u decembru 2009. godine donijela odluku o dodjeli nagrade za učenike generacije osnovne škole i gimnazije, a sredstva za novčani iznos se obezbjeđuju iz opštinskog budžeta.

Nagrada nosi ime mladog Pivljanina koji je iznenada preminuo u 20. godini.

Blagojević je bio učenik generacije plužinske osnovne škole, kao i prvog i drugog razreda Gimnazije. Bio je učesnik brojnih republičkih i saveznih takmičenja gdje je postigao izuzetne rezultate. U Italiji je završio treći i četvrti razred gimnazije, a bio je i izvanredan student građevine i arhitekture na Buknel univerzitetu u Americi.

Bonus video: