Ispunili obećanje na rekostrukciji puta Gubavač-Bistrica, na potezu "Štrabag"

Poslije niza blokada puta mještani Bistrice čekaju nastavak radova na magistralnom putu ka Prijepolju

6151 pregleda 1 komentar(a)
Radovi na putu na Bistrici, Foto: Jadranka Ćetković
Radovi na putu na Bistrici, Foto: Jadranka Ćetković

Firme Crnogorski telekom i “Ramel” završile su svoj dio obaveza koje su imali na rekostrukciji puta Gubavač-Bistrica i sada je na potezu izvođač radova, kompanija “Štrabag”.

To je “Vijestima” potvrdio predsjednik Mjesne zajednice Bistrica Sakib Čindrak. Mještani su u više navrata blokirali magistralni put Bijelo Polje - Prijepolje, u mjestu Gubavač, koji je dio projekta valorizacije Đalovića pećine, ogorčeni zbog prekida rekostrukcije koja je trebalo da bude završena u septembru prošle godine.

”Kao što je obećano, firma “Ramel” je završila radove na rasvjeti, a Telekom za telefon i internet. Obje firme su uradile posao u predviđenom roku kako smo se dogovorili na sastanku u Upravi za kapitalne projekte, 10. avgusta”, kazao je Čindrak.

Predstavnici Mjesne zajednice, Opštine i tih firmi obratili su se Upravi javnih radova i obavijestili ih da su preuzete obaveze završene u roku i tražili da uvede izvođača u posao, odnosno kompaniju “Štrabag”, kako bi nastavili radove na rekonstrukciji puta.

Čindrak je podsjetio na sastanak u Upravi za kapitalne projekte, koji je, na inicijativu potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj i ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića, ranije organizovan radi prevazilaženja problema.

“Na sastanku je dogovorena dinamika izvođenja radova na postavljanju telekomunikacionih i elektroinstalacija, što je obaveza Telekoma i “Ramela”, a koja bi trebalo da omogući da izvođač radova, “Štrabag”, najkasnije početkom septembra počne sa izvođenjem radova na rekonstrukciji puta”, saopšteno je ranije iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Mještani su u više navrata ukazivali u kakvim uslovima žive, s obzirom na to da im je raniji, kakav takav asfalt uklonjen u potpunosti, a put raskopan i tako ostavljen. Kvarenje automobila, prašina, uništeni zasadi voća i povrća, samo su neki od problema sa kojima su se susretali zbog kašnjenja realizacije tog projekta.

”Generalni podizvođač radova na rekonstrukciji puta Gubavač- Bistrica, firma “Štrabag” suprotno svim građevinskim logikama, umjesto faznog rada po dionicama, raskopala je asvalt i uništila cijeli put u Bistrici i tako sve stoji dvije godine, što je nezamislivo”, ukazao je ranije mještanin Bistrice Ljubivoje Ljubo Jaćimović, elektroinženjer koji radi u Rusiji.

Čindrak je kazao da mještani za sada neće organizovati proteste jer su dosadašnja obećanja ispunjena, ističući da je sada na potezu izvođač radova kompanija “Štrabag”. Mještani su na ranijem protestu najavili da će ponovo blokirati saobraćajnice i radikalizovati proteste, ukoliko radovi ne budu nastavljeni.

Bonus video: