Prijestonica: Donijete važne odluke za bivše radnike i nove investicije

Jednom od odluka se omogućava Prijestonici da izmiri dugovanja po osnovu poreza i doprinosa i na taj način obezbijedi uslove da svi oni zaposleni u sistemu lokalne samouprave, koji su stekli zakonske uslove, mogu ostvariti pravo na penziju

3661 pregleda 3 komentar(a)
Zgrada Prijestonice, Foto: Prijestonica Cetinje
Zgrada Prijestonice, Foto: Prijestonica Cetinje

Skupština Prijestonice Cetinje na današnjoj sjednici je usvojila, kako je saopšteno, veoma važnu odluku kojom se omogućava refinasiranje kreditnih obaveza Prijestonice.

Ta odluka, pojasnili su, omogućava Prijestonici da izmiri dugovanja po osnovu poreza i doprinosa i na taj način obezbijedi uslove da svi oni zaposleni u sistemu lokalne samouprave, koji su stekli zakonske uslove, mogu ostvariti pravo na penziju. Takođe, na taj način steći će se uslovi za kvalitetnije servisiranje redovnih obaveza po osnovu poreza i doprinosa, ističu iz te lokalne samouprave.

Skupština Prijestonice donijela je i Odluku o dopuni Odluke o uslovima i postupku davanja u zakup poslovnog prostora i Odluku o pokretanju postupka za davanje u zakup nepokretnosti.

Na taj način se, kako navode, stiču uslovi za raspisivanje javnog poziva za davanje u zakup dvije hale na prostoru bivše fabrike Obod, površine od ukupno 6.267 metara kvadratnih i na osnovu kog je obaveza potencijalnog investitora da otvori 20 novih radnih mjesta.

"Pored ovih odluka Skupština Prijestonice Cetinje je donijela i čitav niz drugih odluka koje se tiču socijalnih politika, programa za podizanja spomen obiljžja i granica parkova prirode", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: