Postavljena četiri stola za stoni-tenis u Nikšiću

Nova sportska disciplina u Nikšiću moći će da se upražnjava na četiri lokacije

3130 pregleda 19 komentar(a)
Jedan od stolova za stoni tenis u Nikšiću, Foto: Sekretarijat
Jedan od stolova za stoni tenis u Nikšiću, Foto: Sekretarijat

Nikšićani od sada imaju priliku da u prirodi igraju stoni tenis, pošto je Sekretarijat za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje postavio stolove za stoni tenis na četiri lokacije - u dvorištima osnovnih škola “Luka Simonović”, “Mileva Lajović Lalatović” i “Milija Nikčević” i u gradskom parku, na platou preko puta Dvorca kralja Nikole.

”Nakon donacije sportskih rekvizita osnovnim školama na ruralnom i prigradskom području, konstantne finansijske podrške koju opredjeljujemo sportskim klubovima, te podrške koju pružamo za organizaciju takmičenja, odlučili smo se da odemo i korak dalje, iako to nije u nadležnosti Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje. Osluškujući potrebe naših sugrađana, posebno ljubitelja stonog tenisa, našli smo model da im omogućimo da upražnjavaju ovu izuzetno popularnu sportsku disciplinu na otvorenom”, naveo je Dejan Ivanović, sekretar Sekretarijata.

Kako je istakao, namjera im je da stolove za stoni tenis montiraju i na drugim lokacijama u gradu.

”Nadamo se da će se naši sugrađani odgovorno odnositi prema ovom projektu kako bi dali šansu da se što više njih rekreira uz stoni tenis”, kazao je Ivanović.

Poručio je da će nastaviti da unapređuju sportsku infrastrukturu i obogaćuju sadržaj na otvorenom za sportsku rekreaciju.

”Naravno da nećemo zaboraviti ni druge sportsko-rekreativne discipline koje se realizuju na otvorenom, a popularne su kod naših sugrađana. Stoga ćemo raditi i na poboljšanju infrastrukture za igranje košarke, malog fudbala, odbojke, rukometa i drugih disciplina”, rekao je Ivanović.

Bonus video: