Mještani Bjelojevića blokirali put, zahtijevaju da se popravi devastirani seoski pristupni put

Mještani tvrde da je izvođač radova na budućem mojkovačkom ski centru, proteklih mjeseci, teškom mehanizacijom uništio put koji koristi nekoliko sela. Sada, objašnjavaju, "Bemax prekida radova i odlazi sa terena, a put ostavlja u katastrofalnom stanju“

7145 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Mještani mojkovačkog sela Bjelojevići, uz podršku komšija iz Ambarina i Pržišta, jutros, od 6.30 sati, automobilima blokiraju put u tom dijelu mojkovačke opštine.

Na taj način, kako su objasnili Vijestima, žele da spriječe mahanizaciju Bemax-a da se povuče, dok ne popravi „devastirani seoski pristupni put“. Mještani tvrde da je izvođač radova na budućem mojkovačkom ski centru, proteklih mjeseci, teškom mehanizacijom uništio put koji koristi nekoliko sela. Sada, objašnjavaju, "Bemax prekida radova i odlazi sa terena, a put ostavlja u katastrofalnom stanju“.

„Zahtijevamo hitnu popravku puta koji je uništen mehanizacijom. Bemax , prema našim pouzdanim informacijama, povlači mehanizaciju i odlazi sa terena, a nama ostavlja uništeni put. Sa ovog područja na desetine djece odvozimo automobilima u školu, a saobraćajnica je sada u takvom stanju da se jedino konjima može. Svojim vozilima jutros smo blokirali mehanizaciju. Nećemo dozvoliti da odu, dok nam ne poprave put. Do sada su su sanaciju tog puta radili „reda radi“ , tako što su rupe popunjavali šljakom i frakcijom, od čega nema nikave koristi“, saopštili su mještani.

foto: Privatna arhiva

Tvrde da će automobile kojima su blokirali i put i mehanizaciju ostaviti sve dok se ne udovolji njihovim zahtjevima. Podsjećaju da su ranije imali 1,5 km „solidnog asfaltnog puta koji je uradila Opština“.

Mještane su jutros na mjesto u blokad posjetili predsjednik i potpredsejdnik mojkovačke Opštine Vesko Delić i Ivan Ašanin.

Kako je Ašanin kazao Vijestima, u rješavanje problema u Bjelojevićima biće uključena i Direkcija za saobraćaj. Potpredsjednik opštine kaže da je obaveza izvođača radova da popravi put, a da Direkcija „ima mehanizme da ta obaveza bude i realizovana“.

Bonus video: