U Bijelom Polju od prvog do četvrtog razreda upisano 1.904 đaka

"I ove godine Opština je obezbijedila školski pribor za učenike do četvrtog razreda, za 987 dječaka i 917 djevojčica", kazao je sekretar Sekretarijata za lokalnu upravu Haris Malagić

5038 pregleda 1 komentar(a)
Osnovna škola “Dušan Korać”, Foto: Jadranka Ćetković
Osnovna škola “Dušan Korać”, Foto: Jadranka Ćetković

U Bijelom Polju od prvog do četvtog razreda ove školske godine upisano je 1.904 učenika”, saopšteno je “Vijestima” iz bjelopoljske Opštine.

“I ove godine Opština je obezbijedila školski pribor za učenike do četvrtog razreda, za 987 dječaka i 917 djevojčica", kazao je sekretar Sekretarijata za lokalnu upravu Haris Malagić, podsjećajući da od prošle godine Opština iz budžeta opredjeljivala sredstva za udžbenike, ali da je, nakon odluke Vlade da osnovcima dodijeli besplatne udžbenike taj novac opredijeljen za kupovinu školskog pribora.

Besplatni udžbenici za osnovce preko Zavoda za udžbenike dostupni su školama, i biće direktno distribuirani u tim ustanovama.

Kompleti knjiga za gimnaziju, kao i pojedini udžbenici za ostale srednje, po istim cijenama kao prošle godine, škole dostupne su u knjižarama, saopštio je Vučina Šćekić, poslovođa knjižare Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva u Bijelom Polju.

"Za učenike osnovnih škola knjige se dostavljaju besplatno školama, a kasnije će biti podijeljene učenicima. Za srednje škole smo dobili većinu udžbenika, dok za gimnaziju imamo komplete. Komplet knjiga za prvi razred gimnazije košta 105,20 eura, za drugi razred 88,70, za komplet knjiga za treći razred treba izdvojiti 88,20, a za četvrti razred 78,40 eura, uz komplet dolazi i knjiga engleskog jezika. Imamo i većinu udžbenika za srednje stručne škole“, naglasio je Šćekić.

Bonus video: