Vuković: Podgorički vatrogasci možda i najopremljeniji u ovom dijelu Evrope

"Ono što je od posebne važnosti jeste nabavka lične zaštitne opreme, kako bi vatrogasci prije svega bili sigurni kada izvršavaju svakodnevne zadatke, te je obezbijeđena najsavremenija oprema koja trenutno može da se nađe na tržištu"

2949 pregleda 9 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Gradončelnik Podgorice Ivan Vuković obišao je danas sa saradnicima Službu zaštite i spašavanja Glavnog grada i tom prilikom istakao da je, u prethodne četiri godine, u modernizaciju opreme te službe uloženo više od milion eura, što je, kako je kazao, čini možda i najopremljenijom službom u regionu.

“U posjeti smo Službi zaštite spašavanja Glavnog grada, službi koja predstavlja istinski ponos Glavnog grada i sigurno najboljoj službi ovog tipa, ne samo u Crnoj Gori, nego ja bih kazao na širim prostorima. Poštujući značaj toga što ovi sjajni ljudi rade na planu zaštite imovine i života stanovnika glavnog grada mi se kao gradska uprava u kontinuitetu trudimo da im taj težak posao olakšamo. To se prije svega odnosi na potrebu obezbjeđivanja nove opreme. Za protekle četiri godine Glavni grad je za te namjene opredijelio preko milion eura i danas možemo da konstatujemo da imamo najsavremenije opremljenu službu, moguće i u ovom dijelu Evrope", kazao je Vuković, kako je saopšteno iz PG Biroa.

Istakao je da je u okviru posljednjeg realizovanog projekta nabavljeno specijalizovano vozilo koje će pomoći prilikom djelovanja u onim djelovima grada gdje su ulice uže, poput Stare varoši i Drača, gdje se nije moglo prići većim kamionima.

"Ono što je od posebne važnosti jeste nabavka lične zaštitne opreme, kako bi vatrogasci prije svega bili sigurni kada izvršavaju svakodnevne zadatke, te je obezbijeđena najsavremenija oprema koja trenutno može da se nađe na tržištu", dodaje se u saopštenju.

Komandir Goran Janković istakao je da će ova ulaganja u opremu značajno unaprijediti djelovanje Službe zaštite i spašavanja u kriznim situacijama.

“Služba zaštite i spašavanja Glavnog grada može biti zadovoljna u potpunosti današnjim danom. Ono što je zaista za ponos jeste da smo izvršili nabavku prvi put kompletne lične zaštitne opreme, najsavremenijih performansi, i slobodno možemo reći da smo prva služba koja je kupila ovu opremu u Jugoistočnoj Evropi. Pored ove zaštitne opreme moći ćemo da koristimo vozilo i za tehničke intervencije, za saobraćajne nezgode, tako da ćemo itekako pojačati naše kapacitete, prvenstveno s aspekta zaštite spašavanja naših građana, a onda i sa aspekta bržih intervencija naših pripadnika. Ono što želim takođe da naglasim jeste i komandna soba koju smo opremili jedan je od prvih projekata takvog tipa u Crnoj Gori. Taj centar će služiti za upravljanje u kriznim situacijama na teritoriji glavnog grada, a može poslužiti i u slučaju potrebe za kompletnu teritoriju Crne Gore," kazao je Janković.

Dodao je kako je posebno ponosan što se, zahvaljujući ovim ulaganjima, obezbijedila zaštita oprema za pripadnike, kao i nabavka vozila i specijalističke opreme.

Pripadnik Službe zaštite i spašavanja Savo Ćetković zahvalio je Glavnom gradu na kontinuiranom ulaganju u modernizaciju opreme, što umnogome olakšava rad pripadnika te službe, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: