Ministarstvo ekologije usvojilo Izmjene: "Uklonjeni planirani privremeni objekti sa Valdanosa"

"Tom odlukom je bilo planirano postavljanje 3 auto kampa, 3 ugostiteljska objekta, 2 objekta za trgovinu i usluge kao i parking. Sada smo i formalno uklonili osnov za izgradnju privremenih objekata’, kazala je ministarka Novaković Đurović

7805 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Samir Adrović
Foto: Samir Adrović

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma saopštilo je da je usvojila Izmjene i dopune programa privremenih objekata u zoni morskog dobra 2019-2023 čime su sa područja Valdanosa uklonjeni planirani privremeni objekti.

U saopštenju za javnost, iz Ministarstva navode da su u pitanju objekti u vezi sa kojima je 42. Vlada donijela odluka na samom kraju mandata.

"Tom odlukom je bilo planirano postavljanje 3 auto kampa, 3 ugostiteljska objekta, 2 objekta za trgovinu i usluge kao i parking. Sada smo i formalno uklonili osnov za izgradnju privremenih objekata’, kazala je ministarka Novaković Đurović, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo, dodaju, podržava i inicijativu da Valdanos bude zaštićeno područje.

"Agencija za zaštitu životne sredine je Studiju zaštite proslijedila Opštini Ulcinj. Vjerujemo da će je Opština usvojiti i da će Valdanos biti zaštićeno područje", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: