Funkcioner DPS sakrio honorare

“Vijesti” su juče objavile da je Radunović u posljednje četiri godine predavao sedam predmeta na VMŠ. On, međutim, u imovinskim kartonima koji se odnose na te godine nije prijavljivao honorare sa VMŠ
53 pregleda 10 komentar(a)
Miodrag Radunović, Foto: Boris Pejović
Miodrag Radunović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.10.2017. 05:53h

Bivši ministar zdravlja, a aktuelni šef poslaničkog kluba DPS Miodrag Radunović godinama nije prijavljivao Komisiji za sprečavanje sukoba interesa prilično velike honorare koje je dobijao sa Visoke medicinske škole u Beranama.

Prema obrascu za obračun honorara na VMŠ, u koji su “Vijesti” imale uvid, predavači su do aprila 2015. zarađivali 40 eura po predavanju, 10 za praktičnu nastavu, a plaćani su im se i troškovi prevoza i boravka u Beranama. Radunović u zavičaju ima kuću, ali godinama živi u Podgorici.

Da je obrazac za obračun autentičan, “Vijestima” je potvrđeno na Medicinskom fakultetu i na VMŠ. Ista situacija, do prije dvije godine, bila je i na odjeljenjima Pravnog i Ekonomskog fakulteta u Budvi i Bijelom Polju.

“Vijesti” su juče objavile da je Radunović u posljednje četiri godine predavao sedam predmeta na VMŠ.

On, međutim, u imovinskim kartonima koji se odnose na te godine nije prijavljivao honorare sa VMŠ.

Tadašnjoj Komisiji za sprečavanje sukoba interesa prijavljivao je samo honorare, ne veće od 175 eura koje je dobijao za angažman na Medicinskom fakultetu u Podgorici, gdje je tek nedavno izabran u zvanje vanrednog profesora.

Krajem marta 2015. UCG donio je novi pravilnik o obračunu zarada, prema kojem se profesorima i predavačima dodatno plaća samo još polovina precizirane norme od šest časova, što je dva do tri poredmeta po semestru.

Radunović predaje na VMŠ najmanje sedam godina.

Od 2014. do ove studijske godine,bivši ministar zdravlja je na osnovnim studijama predavao “Prvu pomoć”, “Propedevtiku i Zdravstvena njega u kliničko-bolničkoj praksi”, Hirurgiju i njegu hirurških bolesnika i Vještina komunikacije i organizacije i menadžment u zdravstvu, Hirurgiju. Studentima specijalističkih studija predavao je Menadžment u zdravstvu i Njegu hirurških bolesnika.

U imovinskim izvještajima od 2010. do 2015. nije prijavio honorar sa VMŠ. Zvaničnik DPS-a rekao je sinoć “Vijestima” da će danas objasniti primanja i prijave zarada na VMŠ.

Od predavanja na UCG lani prihodovao skoro 5.000 eura

Miodrag Radunović je honorarno, kao predavač na Univerzitetu Crne Gore, prošle godine zaradio 4.942 eura.

U imovinskom kartonu za 2016., objavljenom na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, navodi se da je 11 mjeseci od dopunskog rada na Medicinskom fakultetu zarađivao između 180 i 240 eura. Njegova poslanička plata lani je iznosila 2.160 eura, kada je krajem godine sa pozicije savjetnika premijera prešao u poslaničke klupe.

Dok je bio savjetnik Mila Đukanovića zaradio je 16.156 eura u 2016.

Bonus video: