Vojvodić prije smjene raspisala tender od 1,5 miliona eura

Rektorat UCG prekjuče je na sajtu Uprave za javne nabavke objavio tender za za službena putovanja, hotelski smještaj, organizovanje konferencija čija je vrijednost oko 1.500.000 eura
92 pregleda 0 komentar(a)
Radmila Vojvodić, Foto: Zoran Đurić
Radmila Vojvodić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.10.2017. 05:37h

Sa sajta Univerziteta Crne Gore juče ujutro uklonjene su sve informacije koje je objavljivala bivša rektorka Radmila Vojvodić u vezi sa Visokom medicinskom školom u Beranama.

Uklonjena je konferencija za medije koju je prije dva dana održala, sva saopštenja nakon sjednica Senata i Upravnog odbora u kojima se kritikuju stavovi Vlade oko VMŠ.

UO UCG smijenio je Vojvodićevu prije dva dana, a za vršioca dužnosti rektora postavljen je doskorašnji dekan Pomorskog fakulteta Danilo Nikolić. Ni Nikolić ni predsjednik UO Duško Bjelica juče nijesu odgovarali na pitanje “Vijesti” zbog čega su izbrisane informacije u vezi sa slučajem koji je mjesecima okupirao javnost.

Rektorka je smijenjena na inicijativu pet članova UO koji zastupaju interese Vlade.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović juče je poručio da ne želi nesporazume između Vlade i Univerziteta.

“Žao mi je što se lakše, brže i sa više razumijevanja to pitanje nije riješilo. Veoma uvažavam visoka reformska dostignuća rektorke, sada već bivše i nadam se da će reformski kurs Univerziteta biti nastavljen,” kazao je Vujanović novinarima na Cetinju.

Rektorat UCG prekjuče je na sajtu Uprave za javne nabavke objavio tender za za službena putovanja, hotelski smještaj, organizovanje konferencija čija je vrijednost oko 1.500.000 eura.

Ministar kulture Janko Ljumović potvrdio je juče da je bez dileme, kako je naveo, podnio ostavku u znak podrške Radmili Vojvodić. On je kazao da se vraća profesorskom poslu, uvjeren da je Univerzitet mjesto na kome se gradi elita čija djela doprinose razvoju društva.

Komentarišući ostavku potpredsjednik Vlade Milutin Simović (DPS) rekao je na pres konferenciji juče da je svaki ministar dužan da sprovodi program i politike Vlade.

Upitan da li je Ljumović imao izdvojeno mišljenje na Vladi kad je povukla svoje predstavnike iz Upravnog odbora UCG, Simović je odrično odgovorio.

Bonus video: