Blokiran put u Mojkovcu, mještani sprečavaju "Bemax" da prođe ka budućem skijalištu

"Samo tražimo popravku uništenog puta, jer nam za koji dan djeca kreću u školu. Sadašnje stanje je takvo da vozilima tom saobraćajnicom ne možemo. Blokirali smo put jer ne želimo da Bemax mehanizaciju povuče sa terena, prije neko što obave sanaciju puta"

23177 pregleda 25 komentar(a)
Sa mjesta blokade puta, Foto: Privatna arhiva
Sa mjesta blokade puta, Foto: Privatna arhiva

Blokadom puta, koja je počela jutros u 6.30 sati, kod Željezničke stanice u Mojkovcu, mještani sela Bjelojevići i Ambarine, sprečavaju i danas mehanizaciju i vozila kompanije "Bemax" da prođu.

Ta kompanija izvodi radove na mojkovačkom skijalištu, a mještani tvrde da je tokomom minulih mjeseci uništena saobraćajnica koja vodi do sela, pa zahtijevaju sanaciju puta.

"Samo tražimo popravku uništenog puta, jer nam za koji dan djeca kreću u školu. Sadašnje stanje je takvo da vozilima tom saobraćajnicom ne možemo. Blokirali smo put jer ne želimo da Bemax mehanizaciju povuče sa terena, prije neko što obave sanaciju puta. Da ne bi bilo zabune u javnosti, ne spječavamo radove na ski centru niti da radinici Bemaxa prolaze pješke", kazali su mještani Vijestima.

Mojkovac, Mojkovac blokada puta
foto: Privatna arhiva

Objašnjavaju da očekuju dolazak na teren nekog iz Direkcije sa saobraćaj. Ponuđeni sastanak predstavnika mještana sa predstavnicima Direkcie u Podgorici su odbili, jer, objašnjavaju, žele da se nadležni na terenu uvjere kakvo je stanje puta.

Blokade puta u tom dijelu mojkovačke opštine počele su u suboru ujutru.

Bonus video: