Veliko interesovanje za Narodnu kuhinju u Pljevljima

Potpara je pojasnio da pravo na usluge narodne kuhinje mogu ostvariti korisnici materijalnog obezbjeđenja, prava na ličnu invalidninu, samohrana lica, penzioneri sa najnižim penzijama

4172 pregleda 5 komentar(a)
Detalj iz centra Pljevalja, Foto: Goran Malidžan
Detalj iz centra Pljevalja, Foto: Goran Malidžan

U Pljevljima je počelo prijavljivanje za korišćenje usluge narodne kuhinje koja bi uskoro trebalo da počne sa radom.

To je “Vijestima” potvrdio ovlašćeni predstavnik Nevladine organizacije “Narodna kuhinja” Milan Potpara.

Kazao je da vlada veliko interesovanje za usluge narodne kuhinje, a svi zainteresovani građani prijavu mogu podnijeti do petka u vremenu od 11 do 13 časova u prostorijama preduzeća Komunalne usluge na gradskoj pijaci.

Potpara je pojasnio da pravo na usluge narodne kuhinje mogu ostvariti korisnici materijalnog obezbjeđenja, prava na ličnu invalidninu, samohrana lica, penzioneri sa najnižim penzijama.

Takođe, pravo korišćenja usluga narodne kuhinje imaće i drugi građani Pljevalja kojima je ova usluga neophodna zbog nepovoljnog socijalnog i materijalnog položaja.

”Uz zahtjev, potrebno je da svi potencijalni korisnici narodne kuhinje dostave ličnu kartu na uvid, uvjerenje da je korisnik prava na materijalno obezbeđenje.

Ček od penzije, uvjerenje o kućnoj zajednici i dokaz o prihodima ostalih članova porodice, za penzionere sa najnižim penzijama”, kazao je Potpara.

Ističe da su pri kraju radovi na adaptaciji prostorija narodne kuhinje, nakon čega će biti upriličeno svečano otvaranje.

Potpara očekuje da će posao biti završen u narednih sedam dana.

Procjene su da će uslugu narodne kuhinje u Pljevljima u početku koristiti oko 150 korisnika i da će se vremenom taj broj povećavati.

U narodnoj kuhinji, koja je registrovana kao nevladina organizacija, na pripremi hrane radiće dva ili tri radnika i jedan vozač dostavnog vozila.

Pokretač ideje otvaranja narodne kuhinje u Pljevljima je Rudnik uglja čiji je odbor direktora donio odluku da se za otvaranje i rad ovog servisa izdvoji 35.000 eura.

Ideju otvaranja narodne kuhinje podržala je i lokalna uprava koja je izdvojila isto toliko novca za za otvaranje narodne kuhinje.

Bonus video: