Lucaj kaže da traže sastanak sa Stijepovićem: Nedostaje novca za tri kilometra asfalta

Put od Fundine ka Zatrijepču, dug 24 kilometra, je proširen na inicijativu dijaspore, uz pomoć Vojske Crne Gore i Glavnog grada, sa prvobitnih tri na šest, do osam metara širine
152 pregleda 1 komentar(a)
Asfalt ka Zatrijepču, Foto: Željka Vučinić
Asfalt ka Zatrijepču, Foto: Željka Vučinić
Ažurirano: 04.10.2017. 19:53h

Članovi organizacionog odbora za rekonstrukciju puta u Fundini bi do kraja ove sedmice trebalo da se sa sastanu sa gradonačelnikom Slavoljubom Stijepovićem i direktoricom preduzeća “Putevi” Violetom Klikovac, kako bi saznali da li će biti novca da se asfaltiraju preostala tri kilometra od Fundine do glavnog puta prema Kučima.

Član odbora Pero Lucaj je kazao “Vijestima” da imaju informaciju da bi preostali dio puta trebalo da se asfaltira do Nove godine ukoliko Glavni grad obezbijedi sredstva.

Lucaj je kazao da je do sada asfaltirano 12 kilometara puta, koliko je i bilo predviđeno ugovorom sa Glavnim gradom i preduzećem “Putevi”.

Put od Fundine ka Zatrijepču, dug 24 kilometra, je proširen na inicijativu dijaspore, uz pomoć Vojske Crne Gore i Glavnog grada, sa prvobitnih tri na šest, do osam metara širine.

Putni pravac koji povezuje 19 sela i 180 domaćinstava je donedavno bio u izuzetno lošem stanju.

Glavni inicijator rekonstrukcije puta bio je Kolja Cacaj, koji je prije nekoliko godina proširio oko četiri kilometra saobraćajnice u centralnom dijelu Zatrijepča, a u ovu mjesnu zajednicu ukupno investirao oko milion dolara.

Veliki dio novca za proširenje puta obezbijeđen je donacijama iz dijaspore.

Bonus video: