božović se nada da će uskoro obezbijediti uslove i za ostale

Ključeve stanova dobila 74 budvanska prosvjetara

"Pred nama će, ili novom Vladom, biti još mnogo posla, kako po pitanju legalizacije, tehničkog prijema, procjene kvaliteta radova, neophodne dodatne infrastrukture kako bi ovo naselje bilo dostojno prosvjetnih radnika i važnog posla koji obavljaju", kazao je ministar prosvjete Miomir Vojinović

13342 pregleda 22 komentar(a)
Foto: Ministarstvo prosvjete
Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 30.08.2022. 18:39h

Ministar prosvjete Miomir Vojinović uručio je danas u Budvi ključeve prosvjetnim radnicima iz te opštine koji su podstanari. Ključeve stanova dobila su 74 budvanska prosvjetara.

Vojinović je naglasio da se kao ministar sa tom problematikom suočio praktično na samom kraju procesa, koji je "obilovao brojnim nepravilnostima i otkrio sistemske slabosti" rješavanja stambenih problema zaposlenih u prosvjeti, saopšteno je iz ministarstva.

"Posebnu zahvalnost Ministarstvo svakako duguje Opštini Budva, koja je čak i preko granica dogovorenog, a ponekad i objektivnih mogućnosti činila sve što se moglo da se iz problema izađe, a naročito poslije 2016. godine", rekao je Vojinović.

Istakao je da Crna Gora i njen obrazovni sistem zaslužuju drugačiji, sistematičan, inkluzivan i meritoran sistem zasnovan na tome da se svima omogući jednak pristup mogućnostima.

"Jedna neopravdano malo plaćena profesija kakva je prosvjeta mora imati sistem koji efikasnije i pravičnije odgovora na stambenu problematiku zaposlenih, kako ne bi došlo do ugrožavanja samog vaspitno-obrazovnog rada, čije bi štete trpjeli svi mladi i država Crna Gora", kazao je ministar prosvjete.

Miomir Vojinović Budva
foto: Ministarstvo prosvjete

Vojinović kaže da u resoru na čijem je čelu "nisu srećni zbog ovog trenutka u onom smislu koji podrazumijeva potpuno dovršen proces, proceduralno sledstven".

"Ali smo srećni što smo u vrlo kratkom periodu koliko je ova Vlada trajala uradili sve što smo mogli da prosvjetni radnici Budve, oni najugroženiji, uđu u svoje davno očekivane stanove. Pred nama će, ili novom Vladom, biti još mnogo posla, kako po pitanju legalizacije, tehničkog prijema, procjene kvaliteta radova, neophodne dodatne infrastrukture kako bi ovo naselje bilo dostojno prosvjetnih radnika i važnog posla koji obavljaju", istakao je Vojinović.

Dodjeli ključeva prisustvovali su i državna sekretarka u Ministarstvu prosvjete Milijana Jelušić, predstavnici Opštine Budva Milo Božović i Nikola Jovanović, kao i predstavnici Stambene zadruge "Solidarno".

Božović: Nadam se da će i ostali uskoro dobiti ključeve

Iz Opštine Budva navode da je napravljen konkretan korak u rješavanju stambene problematike budvanskih prosvjetara.

Predsjednik Opštine Milo Božović prosvjetarima je poželio srećno useljenje i izrazio nadu da će u što kraćem vremenu ključeve dobiti i ostali koji treba da usele u zgrade u Dubovici.

MB
foto: Opština Budva

"Nezgodno je danas govoriti ovdje svečano i veselo, pošto dio ljudi useljava u stanove koji nisu konačno završeni. Ali, tako je kako je. Moramo da nastavimo dalje. Nadam se da će se sve ostalo dovesti u red što se tiče prosvjetara. Vama koji ste dobili ključeve neka je sa srećom, nadam se da ćemo obezbijediti uslove da i ostali jako brzo budu u istoj situaciji", zaključio je Božović, kako je saopšteno iz Opštine.