Mještani Trebjese traže rješavanje komunalnih problema

"Riječ je o slivnicima, trotoarima, šahtama, bilo za odvod vode ili fekalija, nepriključenosti većeg dijela naselja, kao i nedovršenosti poprečnih ulica sa zamjenom vodovodnih cijevi i priključcima na novu kanalizacionu mrežu, i završnom asfaltnom sloju"

1834 pregleda 5 komentar(a)
Naselje "Trebjesa", Foto: Svetlana Mandić
Naselje "Trebjesa", Foto: Svetlana Mandić

Dugogodišnji neriješeni i nagomilani problemi koji se tiču sanacije infrastrukturnih objekata, natjerali su mještane Mjesne zajednice (MZ) Trebjesa u Nikšiću, dijela od Osnovne škole "Mileva Lajović Lalatović" do zgrade ŠIK "Javorka", da se obrate javnosti i skrenu pažnju na njih.

"Riječ je o slivnicima, trotoarima, šahtama, bilo za odvod vode ili fekalija, nepriključenosti većeg dijela naselja, kao i nedovršenosti poprečnih ulica sa zamjenom vodovodnih cijevi i priključcima na novu kanalizacionu mrežu, i završnom asfaltnom sloju. Sa tim završetkom radova stekli bi se uslovi da se naselje dovede u funkciju i da stanovnici MZ Trebjesa napokon dočekaju povezivanje glavne saobraćajnice, Ulice 'Milice Vučinić', sa poprečnim ulicama", navodi se u saopštenju za javnost koje u ime mještana MZ Trebjesa, potpisuje Radisav Jaredić.

Naselje 'Trebjesa'
Naselje "Trebjesa"foto: Svetlana Mandić

U saopštenju se podsjeća da su pregovori oko sanacije infrastrukturalnih objekata obnovljeni prije nekoliko godina, da su radovi započeti, ali da ni radovima ni saradnjom sa opštinskim službama nijesu bili zadovoljni.

"Od Opštine Nikšić smo u tadašnjim razgovorima dobili pisane garancije o načinu, vremenskom roku i opisu radova. Radovi su tekli kako su tekli, uz manje ili više uspjeha, u kordinaciji javnih preduzeća, kao i preduzeća koja su bili angažovana na izvođenju radova. Mještani MZ Trebjesa imali su svakodnevnu komunikaciju sa službama i u hodu rješavali probleme. Nijesu bili zadovoljni izvođačima radova, kao ni opštinskim službama koje su bile tu u svojstvu nadzornog organa, a ticalo se načina i kvaliteta izvođenja radova, na šta su ih mještani svakodnevno upozoravali", stoji u saopštenju za javnost mještana MZ Trebjesa.

Ističu da su se obraćali i novoj lokalnoj upravi, i to u januaru i u maju ove godine, kako bi dobili odgovor na pitanje kada će radovi biti završeni, jer je stanje u kom se nalazi naselje pod Trebjesom „blago reći katastrofalno“, ali da ih još uvijek niko nije pozvao na razgovor.

"Hitno i bezuslovno tražimo od opštinskih organa i predsjednika Opštine da nam izađu u susret i pozovu nas na razgovor kako bi se problemi riješili, radovi završili, a stanovnici naselja počnu da žive život dostojnog čovjeka. Očekujemo brzu reakciju opštinskih organa i pozivamo ih da našu otvorenu i pruženu ruku iskoriste i da se krene u rješenje ranijih i novih problema i projekata za kojim MZ Trebjesa ima interesovanje", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: