RTO u problemu: Ove crnogorske opštine duguju desetine hiljada eura

"Na zakonom utvrđene načine, potrudićemo se da dobijemo novac koji nam te opštine duguju . No, i pored tih neizmirenih obaveza prema RTO, u naše prostorije, ovog ljeta, ušlo je više od 2.500 turista, uglavnom stranaca. Svi oni su dobili kvalitetne informacije, pomogli smo im da nađu smještaj, ili ih uputili do destinacije koja ih je zanimala", kazala je direktorica RTO, Tanja Drakula Medenica
1 komentar(a)
RTO, Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
RTO, Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 04.10.2017. 19:03h

Desetine hiljada eura duguju lokalne uprave Kolašina, Mojkovaca, Bijelog Polje, Berana, Andrijevice i Plava Regionalnoj turističkoj organizaciji Bjelasice i Komova (RTO).

Direktorica Tanja Drakula Medenica tvrdi da te opštine "godinama ne ispunjavaju obaveze, kojima bi trebalo da se finansira djelatnost RTO".

"Na zakonom utvrđene načine, potrudićemo se da dobijemo novac koji nam te opštine duguju . No, i pored tih neizmirenih obaveza prema RTO, u naše prostorije, ovog ljeta, ušlo je više od 2.500 turista, uglavnom stranaca. Svi oni su dobili kvalitetne informacije, pomogli smo im da nađu smještaj, ili ih uputili do destinacije koja ih je zanimala".

RTO postoji već skoro 11 godina. Zgrada RTO izgrađena od drveta i kamena i poznata kao “zgrada koja štedi energiju”.

U više navrata zaista se štedjela energija - isključivana je struja zbog duga.

Direktorka kaže da je te probleme do sada rješavala uspješno.

RTO je, ističe, do sada realizovala nekoliko važnih projekata za sjeverne opštine , zahvaljujući sredstvima iz IPA fondova.

“Tokom minulih godina radili smo aktivno i ponosni smo što relizujemo projekte kojima će se značajno unaprijediti turistička infrastruktura u nekoliko opština, a što je sve finansirano iz evropskih pretpristupnih fondova. Koristi od nas imaju i hoteli i pansioni i svi koje preporučujemo. Više od 80 procenata onih koji odu na Biogradsko jezero to su učinili na našu preporuku“.

Bonus video: