U četvrtak sastanak mještana Bjelojevića i Ambarine sa predstavnicima Direkcije za saobraćaj, Bemaxom i lokalnom upravom

Mještani tih mojkovačkih sela od subote blokiraju lokalnu saobraćajnicu, s ciljem da spriječe, kako su kazali, da „Bemax povuče mehanizaciju sa terena prije nego što popravi put, uništen tokom minulih mjeseci“

4740 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Na incijativu Opštine Mojkovac, kako je rečeno "Vijestima", sjutra će biti organizovan sastanaka mještana sela Bjelojevići i Ambarine sa predstavnicima Direkcije za saobraćaj, kompanije Bemax i lokalne uprave.

Mještani tih mojkovačkih sela od subote blokiraju lokalnu saobraćajnicu, s ciljem da spriječe, kako su kazali, da „Bemax povuče mehanizaciju sa terena prije nego što popravi put, uništen tokom minulih mjeseci“.

Kako su kazali mehanizacije preduzeća, koje izvodi radove na budućem mojkovačkom skijalištu, put je učinila neprohodnim za putnička vozila. Mještani zahtijevaju da se saobraćjnica što prije rekonstruiše.

foto: Privatna arhiva

Smatraju da je to obaveza „onih koji su ga i uništili“. Objašnjavaju da su im neki predstavnici bivše mojkovačke vlasti kazali da postoji usmeni dogovor između Opštine i izvođača radova, kojim se Bemax obavezao da će put rekonstruisati.

Mještani su i danas protestvuju spječavajući mehanizaciju i vozila Bemax-a da prođu pristupnim putem koji vodi do sela.

Bonus video: