Radovi u centru Kolašina skuplji za 10 hiljada eura

Rekonstrukcija ukupno koštala 274 hiljade eura

5760 pregleda 2 komentar(a)
Novi izgled centra Kolašina, Foto: Dragana Šćepanović
Novi izgled centra Kolašina, Foto: Dragana Šćepanović

Rekonstrukcija Ulice vojvode Mine i dijela Trga boraca u centru Kolašina, koja je trajala skoro godinu, građane je koštala više nego što je prvobitno predviđeno. Izvočačima radova je, kazali su “Vijestima” u kabinetu predsjednice Opštine Marte Šćepanović, do sada isplaćeno ukupno 274.000 eura.

Ugovorom je bilo precizirano da će ti radovi koštati 10.000 eura manje.

Dodatni troškovi, tvrde u kabinetu, nastali su jer “Opština Kolašin nije imala katastar podzemnih instalacija”. To je, objašnjavaju, “u jednom dijelu i prouzrokovalo kašnjenje u izvođenju radova”. Ipak, kako su rekli iz kabineta predsjednice Opštine, ukupan iznos investicije još ne mogu precizirati. Objašnjavaju i da nadzorni organ i Opština imaju određene primjedbe na izvedene radove.

”Ukupan iznos investicije još ne možemo precizirati, s obzirom na to da nadzorni organ još nije Opštini dostavio ovjerenu okončanu situaciju kojom potvrđuje ispravnost i završetak radova u cjelosti. Nadzorni organ je imao nekoliko primjedbi po kojima je Izvođač u obavezi da postupi, a takođe i Opština Kolašin, kao investitor, ima par primjedbi (stepenica objekta Centar za kulturu, ispitivanje vodovodne mreže...). Zbog svega toga će ubrzo biti zakazan radni sastanak”, saopštili su iz kabineta.

Dodaju i da je za izvedene radove na izgradnji cjevovoda atmosferske kanalizacije za odvođenje atmosferske vode do postojećeg kolektora atmosferske kanalizacije u Ulicu junaka Mojkovačke bitke, Opština Kolašin krajem prošle godine uplatila 22.770 eura. Ti radovi su primljeni prošle sedmice, pa je izvođaču uplaćen ostatak ugovorenog iznosa od skoro 24.000 eura.

Završetak rekonstrukcije centra grada je više puta prolongiraan, a osim problema na terenu sa kojima su se izvođači suočili, jasno je da je dinamika radova bila nezadovoljavajuća, naročito, tokom prošliog ljeta. Zbog raskopane ulice u centru u sred ljetnje turističke sezone, režima saobraćaja je više puta mijenjan. Radove je izvodilo preduzeće “Indel” doo, koje je bilo i jedini ponuđač na raspisanom tenderu za taj posao.

Bonus video: