Mještani Bjelojevića i Ambarine za stanje saobraćajnice optužili i preduzeća Ramel i MN

Te dvije firme, tvrde, izvode radove, odnosno, postavljaju kablove za mini hidroelektranu (mHE) u blizini njihovih sela, a Bemax na budućem mojkovačkom skijalištu

5066 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Mještani mojkovačkih sela Bjelojevići i Ambarine, koji već pet dana protestuju, zahtijevajući hitnu rekonstrukciju pristupnog puta, danas su za stanje te saobraćajnice, pored Bemax-a okrivili i preduzeća Ramel i MN.

Te dvije firme, tvrde, izvode radove, odnosno, postavljaju kablove za mini hidroelektranu (mHE) u blizini njihovih sela, a Bemax na budućem mojkovačkom skijalištu. Svi su, navodno, koristili put i oštetili ga.

Mještani su i danas svoj protest izrazili blokadom puta. Podsjetili su jednog od vlasnika mHE da im je obećao pomoć za selo.

„Od jednog od vlasnika mHE nam je na zboru mještana obećana podrška za selo. Pitamo da li je zaboravio to obećanje, jer podršku ne dobijamo. Pristupni put je uništen radovima tri preduzeća, a prve kiše učinile su ga neupotrebljivim“, poručili su okupljeni mještani.

Oni će se danas sastati sa predstavnicima Direkcije za saobraćaj, lokalne uprave i Bemax-a. Nakon tog sastanka, koji je juče incirala Opština, trebalo bi da bude izvjesno hoće li izvođači radova popravljati saobraćajnicu, kao i da li će protest mještana, koji traje od subote biti nastavljen.

Bonus video: