Diplome koje su priznate u cijelom svijetu

Engleski, njemački, francuski i crnogorski jezik

22517 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Cambridge Centar
Foto: Cambridge Centar

Vrijeme je da nakon ljetnjeg odmora razmišljate o usavršavanju stranih jezika. Za odabir škole ne treba da bude dileme, jer je međunarodna škola stranih jezika Cambridge Centar International House Podgorica pravo mjesto za sve one koji žele da sebi i svojoj djeci priušte najkvalitetniji nivo nastave“ kazao je Siniša Vukčević, direktor Cambridge Centra. „ Za sve nove polaznike, prilikom upisa, organizujemo besplatno testiranje trenutnog znanja“.

„Kako bi se omogućilo praćenje napretka svakog polaznika pojedinačno, trudimo se da nastavu organizujemo u malim grupama“ ističe Vukčević i dodaje da se uz pomoć komunikativne metode, koja se koristi na časovima, polaznici osposobljavaju za korišćenje stranih jezika u svim životnim situacijama, bez obzira da li se radi o poslovnim razgovorima, ili svakodnevnim neobaveznim komunikacijama“.

Cambridge centar
foto: Cambridge Centar

Predškolci i osnovci

„ Većina lingvista smatra da djeca treba da počnu da uče strane jezike još od malih nogu, kada sa lakoćom savladavaju akcenat i kroz igru uče nove riječi. Ipak zbog njihove koncentracije, najmlađi naši polaznici imaju 4 godine, jer tek tada ozbiljno shvataju školske obaveze. Naši iskusni predavači znaju kako da zadrže dječiju pažnju i održe interesantan i efektan čas“ kaže Vukčević i dodaje da djeca vrlo brzo usvajaju nove riječi i fraze.

„Pored predškolaca imamo veliki broj osnovaca u našoj školi. Uz pomoć komunikativne metode i upotrebu savremenih udžbenika predviđenih evropskim standardima, osnovci imaju mogućnost šireg pristupa usavršavanja jezika, iako se nastava kreće u okvirima gramatike koja se uči u redovnoj školi. Na ovaj način djeca bez ikakvih problema prate redovno školsko gradivo“ ističe Vukčević, dodajući da se nastava organizuje dva puta sedmično po 45 minuta.

Cambridge centar
foto: Cambridge Centar

Programi za srednjoškolce i studente

„Najveći broj naših polaznike čine srednjoškolci i studenti. Programi su usklađeni sa Zajedničkim jezičkim okvirom Savjeta Evrope – CEFR, što podrazumijeva jasnu klasifikaciju znanja svakog polaznika od A1 do C2 stepena. Tokom nastave se pažnja poklanja na sve četiri jezičke vještine – pisanje, čitanje, slušanje i govor. Naše diplome su priznate u svim zemljama svijeta i jasno govore o mogućnostima korišćenja stranog jezika svakog našeg polaznika, zavisno od stepena postignutog znanja. Nastava se organizuje u blok časovima po 90 minuta, dva puta sedmično“ objasnio je Vukčević.

Cambridge centar
foto: Cambridge Centar

Programi za poslovne ljude

„ Tokom 14 godina poslovanja sa ponosom mogu da istaknem da smo imali saradnju sa mnogim institucijama, privrednim društvima, bankama i ministarstvima, koji su svoje zaposlene slali na usavršavanje stranih jezika kod nas. Kao ravnopravna članica međunarodne mreže škola Inernational House World Organisation i akreditovani predstavnici Cambridge univerziteta iz Velike Britanije, naše diplome su priznate u svim zemljama svijeta, što je prioritet poslovnim ljudima. Međunarodna reputacija našim polaznicima garantuje da će dobiti najkvalitetniju uslugu, usklađenu sa strogim evropskim standardima“ kaže Vukčević.

Engleski, njemački, francuski i crnogorski jezik

„Najveće interesovanje je za učenje engleskog jezika, jer praktično ne postoji zemlja u svijetu gdje se ne možete sporazumjeti na ovom jeziku. Engleski jezik je primaran u kompjuterskoj tehnologiji, a na tom jeziku su napisani i mnogi naučni radovi i mnogobrojna literarna djela. Kod nas dolaze djeca mlađeg uzrasta sa solidnim znanjem engleskog jezika, koji su naučili gledajući strane TV programe. Naš je zadatak da njihovo znanje unaprijedimo korišćenjem nastavnih metoda propisanih evropskim standardima. Na drugom mjestu po interesovanju se nalazi njemački jezik. Veliki broj naših polaznika pohađa nastavu na početnim nivoima njemačkog jezika, kako bi stekli mogućnost spajanja sa porodicama koje žive na njemačkom govornom području. Drugu grupu čine mladi ljudi koji žele da usavrše njemački jezik na najvišem nivou, jer planiraju da nastave školovanje, ili pronađu posao u inostranstvu“ zaključuje Siniša Vukčević.

Cambridge centar
foto: Cambridge Centar

Upis je u toku i svi zainteresovani mogu doći u prostorije Cambridge centra na sjevernoj tribini gradskog stadiona (prvi sprat), ili pozvati na telefone

020 66 55 22 i 069 74 74 74 da bi dobili više informacija.

www.cambridge.co.me