Javna rasvjeta u Nikšiću biće zamijenjena led rasvjetom

Kovačević istakao da je u pitanju jedan od najznačajnijih projekata koji je nova lokalna uprava realizovala

3386 pregleda 11 komentar(a)
Sa potpisivanja ugovora, Foto: Opština Nikšić
Sa potpisivanja ugovora, Foto: Opština Nikšić

Postojeća javna rasvjeta u Nikšiću biće zamijenjena led svjetlosnim izvorima, a radove će izvesti slovenačka firma „Javna razsvjetljava“ u konzorcijumu sa podgoričkom kompanijom „Artek“. Direktor slovenačke kompanije, Arman Koritnik, i predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević, potpisali su Ugovor o izvođenju radova koji će biti završeni u roku od 240 dana.

Prilikom potpisivanja ugovora, Kovačević je istakao da je u pitanju jedan od najznačajnijih projekata koji je nova lokalna uprava realizovala.

„Projekat se vodi po ESKO modelu gdje Opština neće izdvajati dodatna sredstva, već će se on naplaćivati iz uštede energije. Za lokalnu upravu je bitno to što ćemo dobiti SKADA sistem putem kojeg ćemo moći da pratimo gubitke na mreži javne rasvjete, kao i kada se neka od sijalica pokvarila, tako da građani neće morati da šalju zahtjeve za popravku“, naveo je Kovačević.

Naglasio je, kako se navodi u saopštenju za javnost, da postoji garancija od proizvođača javne rasvjete koja će biti ugrađena.

Koritnik je istakao da firma „Javna razsvjetljava“ postoji više od 60 godina, da u Sloveniji pokriva više od 75 odsto opština, kao i da ESKO model dobro funkcioniše. Istakao je zadovoljstvo zbog uspostavljene saradnje sa Opštinom Nikšić, kao i što pomenuti projekat realizuju u konzorcijumu sa „Artek d.o.o.“.

Bonus video: