Simović: Ministri dužni da sprovode Vladinu politiku

Potpredsjednik Vlade je rekao da je razrješenja i ostavki bilo otkad je vlada i ministara, a da je uslov za uspješan rad u svakoj vladi i njenom timu timski duh, duh solidarnosti, razumijevanja i podrške, odnosno duh zajedništva
9 komentar(a)
Milutin Simović, Foto: Vlada Crne Gore
Milutin Simović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 04.10.2017. 11:34h

Svaki ministar dužan je da sprovodi program i politike Vlade i uslov za uspjeh je timski rad, saopštio je potpredsjednik Vlade Milutin Simović povodom ostavke ministra kulture, Janka Ljumovića.

Simović je, na konferenciji za novinare, rekao da je razrješenja i ostavki bilo otkad je vlada i ministara, a da je uslov za uspješan rad u svakoj vladi i njenom timu timski duh, duh solidarnosti, razumijevanja i podrške, odnosno duh zajedništva.

„To je osobina svakog dobrog tima koji pobjeđuje i pravi rezultate“, dodao je on.

Simović je kazao da Vladu krasi kvalitet da, kad se donese određeni stav i kad se donose razni stavovi, ne bude izdvojenih mišljenja u odnosu na mnoge teme.

„U različitim situacijama povodom različitih tema ljudski je da postoje subjektivni stavovi, koji su izraz različitih pogleda i pristupa u odnosu na doživljaj politike i timskog rada“, naveo je on.

Ministar kulture Janko Ljumović, koji je podnio ostavku na tu funkciju, poručio je da je bez dvojbe podržao rektorku Univerziteta Crne Gore (UCG) Radmilu Vojvodić nakon njenog razrješenja sa mjesta rektorke UCG.

Simović je rekao da je u Vladinoj uredbi zapisano da Vladin tim zajedno kreira i sprovodi program rada Vlade.

„Jasno je napisano da je svaki ministar dužan da sprovodi program i politike Vlade“, kazao je Ljumović.

Upitan da li je Ljumović imao izdvojeno mišljenje na Vladi kad je Vlada povukla svoje predstavnike iz Upravnog odbora (UO) Univerziteta Crne Gore (UCG), Simović je odrično dogovorio.

„Nije bilo izdvojenih mišljenja po tom pitanju na Vladi kad je Vlada donosila odluku oko svojih predstavnika u UO UCG“, dodao je on.

Simović je, na pitanje da li je Vlada stabilna, imajući u vidu ostavku Ljumovića i izjave predstavnika manjinskog koalicionog partnera nakon usvajanja Zakona o planiranju prostora i izgradnji, odgovorio da je Vlada stabilna, što potvrđuju i rezultati.

„U komunikaciji sa koalicionim partnerima potvrđen je odnos prema rezultatima, iskazan odnos međusobnog poštovanja i ohrabrenja i zadovoljstva zbog svega ovog. Tu nema nikakvih dilema, naprotiv, postoji zajednička odlučnost, spremnost davanja zajedničkih odgovora na buduće izazove“, poručio je Simović.

Bonus video: