Školska oprema za 805 mališana iz 326 porodica

Kompanije koje djeluju u okviru Fondacije “Čini dobro” donirale 5.000 eura, onlajn donacijama prikupljeno još 1.524,33 eura za kupovinu školskog pribora

2209 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Fondacija “Čini dobro” 
Foto: Fondacija “Čini dobro” 

U ovogodišnjoj humanitarnoj akciji “Podijeli, jer zajedno možemo više”, u organizaciji Udruženja Roditelji i uz podršku Fondacije “Čini dobro”, sakupljena su sredstva za kupovinu školske opreme za ukupno 805 mališana iz 326 porodica.

To je, kako je saopšteno iz pomenute fondacije, za četvrtinu više u odnosu na prošlu godinu.

Kompanije koje djeluju u okviru Fondacije “Čini dobro” donirale su sredstva u iznosu 5.000 eura, dok je kroz sistem onlajn donacija prikupljeno još 1.524,33 eura za kupovinu školskog pribora.

Cilj akcije, koja je realizovana 12. put, je pružanje podrške socijalno ugroženim porodicama, koje se nalaze na evidenciji Udruženja Roditelji, kako bi pripremili djecu za školu, ali i sa željom da se na taj način smanji nejednakost u obrazovanju među djecom različitog socijalnog statusa.

Inicijativu je i ove godine podržala firma koja je odobrila veliki popust na kupljeni pribor.

Osim djece iz Podgorice i Nikšića, gdje se nalaze prostorije Udruženja Roditelji, pomoć je obezbijeđena i za djecu iz ostalih crnogorskih gradova.

Bonus video: