Nastavak radova na unaprjeđenju infrastrukture u Budvi

Nekoliko kružnih tokova, navodi predsjednik Opštine Budva, biće urađeno u Petrovcu, Bečićima i Budvi, kao i atmosferski kanali koji bi trebalo da riješe problem atmosferskih voda u centru Budve
78 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.10.2017. 10:40h

Kao što je i najavljeno, odmah po početku građevinske sezone u Budvi počeli su radovi na unaprjeđenju infrastrukture u gradu, kazao je predsjednik Opštine Budva, Dragan Krapović.

"Kao što je već najavljeno iz Sekretarijata za komunalno-stambene poslove tokom sledećih mjeseci završićemo započeto u ovoj godini, ali istovremeno odmah u 2018. godini jos agilnije nastavljamo radove na unapređenju infrastrukture," kazao je gradonačelnik Budve.

Kako navodi, već sada će se staviti u funkciju nekoliko platoa u centru grada, poput platoa kod srednje škole ili parking prostora pored groblja u centru grada, kao i nekoliko ulica, među kojima je ulica u naselju Komoševina ili ona iza stadiona Lugovi, uz izgradnju i završetak kružnog toka kod Hotela Park na izlazu iz Budve.

Takođe, ističe, shodno obećanjima, značajni radovi na lokalnoj putnoj mreži uskoro slijede u Petrovcu.

Nekoliko kružnih tokova, navodi, biće urađeno u Petrovcu, Bečićima i Budvi, kao i atmosferski kanali koji bi trebalo da riješe problem atmosferskih voda u centru Budve.

"Takođe, vrlo brzo počinje potpuna i temeljna reparacija kanalizacionog ispusta u Petrovcu, kako nam se više ne bi ponavljale sramne scene u sred turističke sezone kao unazad nekoliko godina. Mislim da su efekti rada gradske uprave već vrlo vidljivi, sada i fizički na terenu ali tek u 2018. godini očekujem veće, vrijednije i hrabrije iskorake, i to iz razloga jer je ova godina bila sanaciona u smislu finansija. Svi vidovi infrastrukture su u Budvi izuzetno zapušteni, to je apsolutni prioritet svih prioriteta za novu vlast. Sekretarijati za investicije i komulalno-stambene poslove već prave planove za sledeću godinu, naravno nemamo neograničena sredstva, ali nakon osnovne finansijske konsolidacije sada je vrijeme da ulažemo u infrastukturu i da građanima i privredi donesemo ono su davno trebali i zaslužili da imaju," kazao je Krapović.

Galerija

Bonus video: