Dukaj: Posvećeni smo osnaživanju sistema lokalne samouprave

Ministar javne uprave i predsjednik Opštine Danilovgrad razgovarali o aktuelnim projektima i planovima, sa fokusom na unapređenje pružanja usluga građanima

1433 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ministarstvo javne uprave
Foto: Ministarstvo javne uprave

Ministarstvo javne uprave (MJU) posvećeno je procesu decentralizacije i osnaživanju sistema lokalne samouprave u Crnoj Gori, poručio je resorni ministar Maraš Dukaj.

On je posjetio Opštinu Danilovgrad, gdje je sa njenim predsjednikom Brankom Boškovićem razgovarao o brojnim temama koje se tiču funkcionisanja Opštine u pogledu daljeg unapređenja rada jedinica lokalne samouprave.

Kako je saopšteno iz MJU, Dukaj i Bošković su razgovarali o aktuelnim projektima, kao i o budućim planovima, sa fokusom na unapređenje pružanja usluga građanima.

Dukaj je kazao da je MJU potpuno posvećeno procesu decentralizacije i osnaživanju sistema lokalne samouprave u Crnoj Gori.

„U kontinuitetu radimo na produbljivanju saradnje i rješavanju problema koje opterećuju rad lokalnih samouprava i preduzimamo aktivnosti u cilju poboljšanja funkcionisanja i održivosti jedinica lokalne samouprave“, istakao je Dukaj.

On je rekao da je zadovoljan ostvarenim rezultatima Opštine Danilovgrad, koji se posebno ogledaju u unapređenju poslovnog ambijenta i podsticanju preduzetništva.

"Zajednički moramo usmjeriti svoje aktivnosti za dobrobit građana i opštine Danilovgrad na stvaranju efikasnije i ekonomičnije lokalne samouprave koja će biti pravi servis građana", dodao je Dukaj.

Bošković je predstavio aktivnosti i najznačajnije projekte koji se realizuju u opštini Danilovgrad.

On je kazao da kontinuirano unaprjeđuju servise za građane, ali i stimulišu ambijent za privredu.

Posjeta ministra je, kako je naveo Bošković, značajna za opštinu Danilovgrad zbog razmjene iskustava o zakonskim rješenjima i preporukama koje treba sprovoditi na lokalnom nivou.

„Trudimo se da unaprijedimo uslove za rad naših zaposlenih i cilj svih aktivnosti lokalne uprave i opštinskih službi je da u koordinaciji sa svim drugim organima i institucijama, doprinesemo stalnom poboljšanju kvaliteta života građana Danilovgrada“, kazao je Bošković.

Bonus video: