Žabljačkim prvacima održan čas o saobraćajnoj bezbjednosti

Iz ruke u ruku mališana prelazila je tablica za zaustavljanje vozila, uređaj za provjeru prisustva alkohola, uređaj za mjerenje brzine kretanja i još po nešto što se koristi u kontroli saobraćaj
255 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.10.2017. 09:57h

Prvaci OŠ „Dušan Obradović“ juče su se družili sa policajcima koji su im održali čas o bezbjednosti saobraja. Obradovali ih jer su na poklon dobili rasporede časova i savjete kako da se ponašaju u saobraćaju.

Starješina u žabljačkoj policiji Željko Krstajić mališane je savjetovao o njihovim obavezama prilikom odlaska i povratka iz škole, bilo da su u svojstvu pješaka ili putnika u vozilu. U spontanom razgovoru djeci je govoreno o nedozvoljenim radnjama i porocima vozača, i da se mogu policiji uvijek obratiti za bilo kakvu pomoć.

Dok im je on pričao, iz ruke u ruku mališana prelazila je tablica za zaustavljanje vozila, uređaj za provjeru prisustva alkohola, uređaj za mjerenje brzine kretanja i još po nešto što se koristi u kontroli saobraćaj. Kako, objašnjavali su im policajci Veselin Rondović i Milan Šipčić.

Direktor škole Zoran Vojinović i učiteljica Rada Đurđić izražavaju zadovoljstvo ovom aktivnošću, koja kod djece razvija pozitivan odnos prema policiji i njegovoj ulozi da pomogne čovjeku i da djeca u njima vide prijatelje kao i zbog doprinosa čuvara reda u edukaciji najmlađe školske populacije.

Galerija

Bonus video: