Vojinović: Policajci moraju biti primjer ponašanja u društvu

Ministar prosvjete kazao da su akademci odabrali jedan od najčasnijih poziva i da moraju biti svjesni uloge koju imaju u društvu

9227 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Policijska akademija
Foto: Policijska akademija

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić prilikom posjete Policijskoj akademiji poručio da od akademaca očekuju da budu lojalni državi, na način što će odgovrnošću i radom opravdati priliku koja im je ukazana.

Adžić, ministri javne uprave Maraš Dukaj, provjete Miomir Vojinović i ministar bez portfelja Zoran Miljanićte posjetili su danas Policijsku akademiju u Danilovgradu.

Miljanić je i predsjednik Upravnog odbora Policijske akademije.

Policijska akademija
foto: Policijska akademija

U saopštenju Policijske akademije se navodi da obrazovanje na akademiji nije jednostavan proces, ali da očekuje odgovornost, ozbiljnost i profesionalizam od svih koji su upisani.

Miljanić je, sopšteno je, kazao da je ovo veliki dan za sve akademce, te izrazio nadu da će svi akademci nakon školovanja zasnovati radni odnos u Upravi policije Crne Gore.

"Čuvajte Crnu Goru, čuvaće i ona vas. Čuvajte i jedni druge, jer bez solidarnosti i podrške ne možemo unaprijediti društvo u kojem živimo", kazao je Miljanić

Vojinović je kazao da su akademci odabrali jedan od najčasnijih poziva i da moraju biti svjesni uloge koju imaju u društvu. Kako kaže, budući policijski službenici uvijek moraju biti primjer ponašanja u društvu, te da na taj način poštuju sebe i državu Crnu Goru.

Dukaj je istakao da je buduća profesija polaznika Akademije izuzetno časna i odgovorna.

„Od vas se očekuje da se konstantno unaprjeđujete, da radite na sebi i da na taj način afirmišete prave i pozitivne vrijednosti u Crnoj Gori“, zaključio je Dukaj.

Prilikom posjete Policijskoj akademiji, ministre je dočekao v.d. direktora Vladimir Stanišić sa saradnicima i tokom obilaska im prikazao kapacitete i uslove rada u toj instituciji. Na radnom sastanku su, kako se navodi u saopštenju, razmotreni različiti modeli i segmenti rada Policijske akademije, planovi za budući razvoj, ali i izazovi sa kojima se ova institucija suočava u svakodnevnom radu.

Bonus video: